Det er et drøyt år siden Viking ble Norgesmestere, etter at de vant 1-0 mot Haugesund på Ullevaal.
Vanligvis ville de vært nødt til å levere tilbake Kongepokalen, slik at den kan overleveres til den nye mesteren, men i år ble cupen avlyst.
– Det har vært en diskusjon her i Stavanger. Det har engasjert spillere og supportere her, og vi har lurt på hva vi skal gjøre med den, sier daglig leder i Viking, Eirik Bjørnø, til Eurosport.
Eliteserien
Merker flere LSK-endringer siden ankomsten – vil bygge videre på ny kultur
18 TIMER SIDEN

– Pokalen blir i Stavanger

Onsdag kom meldingen fra NFF. Forbundet ville gjerne ha pokalen tilbake, men Viking ønsket det annerledes.
Bjørnøs morsomme tweet om hva som skjer med Kongepokalen, har fått godt over 400 likes. Da NFF skjønte hvor stort engasjementet var, ble de enige om at pokalen kunne bli i Stavanger en stund til.
– Vi har pratet med NFF og fått bekreftet at vi kan beholde pokalen litt til. Egentlig fordi ingen helt visste hva som skulle skje når det ikke ble spilt Cupfinale. Det er mange med glimt i øyet i NFF også, så da fikk vi beholde den, sier Bjørnø, som prater og ler om hverandre når han forteller om Kongepokalen.

– Symbolet på det Viking har oppnådd

Det var ikke tilfeldig at Bjørnø refererte til Zlatko Tripic da han brukte Twitter til å gi beskjed om at pokalen ble værende i Stavanger en stund til.
– Tripic var symbolet på det Viking har oppnådd de siste årene, sammen med et fantastisk kollektiv selvfølgelig, men etter det han gjorde på Ullevål var det naturlig at han var sjefen i den meldingen, sier Bjørnø.
Ettersom årets cup og dermed også cupfinale ble avlyst, er det ikke bare pokalen laget fra Stavanger får kose seg meg litt lengre.
Viking beholder også tittelen regjerende Norgesmester, helt fram til neste vinner kåres.
– Det er klart det er stas å være regjerende mester i to år. Vi hadde håpet at vi skulle få forsvare tittelen, og ikke bare ha den fordi det ikke ble noen andre. Nå håper vi at vi kan få forsvare den i 2021, sier Bjørno.
Eliteserien
Takker alle i og rundt LSK etter ny kontrakt: – Lyst til å betale tilbake
18 TIMER SIDEN
Eliteserien
Årets spiller-nominert: - Kanskje vanskelig å komme utenom han i Bodø
I GÅR PÅ 12:51