Populære sporter
All sport
Vis alt

Ville hedre bestefarens minne med seier: – Han har vært min største fan

Publisert 20/09/2020 klokken 23:37 GMT+2

De tre poengene mot Stabæk betydde en god del ekstra for Birk Risa (22), som etter kampen dediserte seieren til bestefaren som nylig gikk bort.

Birk Risa

Foto: Eurosport

SKIEN / OSLO (Eurosport.no):
– Det var en deilig seier. Bestefaren min gikk vekk for to dager siden, så denne seieren var for ham, fortalte Risa til Eurosport etter kampslutt.
For rett etter at de tre poengene var sikret stilte han til intervju, tydelig rørt. Litt senere hadde han fått det litt mer på avstand.
– Det er mye følelser, spesielt rett etter kampen. Jeg var innstilt på å spille for ham, sa han etter 2-0-seieren mot Stabæk.
– Han har vært min største fan. Jeg ville komme tilbake og leverer for ham. At vi klarte å vinne, var deilig. Det er deilig å gi noe tilbake.
Bestefaren gikk bort for to dager siden, bare 77 år gammel. Risa forteller at det skjedde ganske brått, etter sykdom.
– Han har alltid sendt meg mange meldinger og pushet meg, og kommet med mange positive ord. Om det har gått litt dårlig, har det alltid vært støtte å få. Det kommer til å bli tungt, men livet må dessverre gå videre. Vi får sørge litt de neste dagene, og så er det opp på hesten igjen.
Også da Risa som ung spiller reiste til Tyskland og spill i Köln, var bestefaren en god støttespiller å ha.
– Han har alltid støttet meg, både han og mormor. Nå forsvant dessverre bestefar. Så det blir litt mindre meldinger fremover, men jeg har ham med meg på hver kamp likevel, sier 22-åringen.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame