Start - Vålerenga 2-1
– Det er grusomt. Det er umulig å si hvorfor, vi styrte spillet. Det var powerplay de siste 30 minuttene. Men vi skaper lite av å ha så mye ball, sier en frustrert Bård Finne til Eurosport.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
I Start-leiren var naturligvis tonen en helt annen:
– Det var helt ellevilt, og nesten litt uvant at det er vi som vinner på slutten, og ikke vi som gir vekk poeng. Man tenker jo på straffebommen, men samtidig må man prøve å fokusere og komme seg inn i boksen og prøve å sette den. Vi viste at vi ikke gir opp, så det var fantastisk deilig, sier matchvinner og overtidshelt – kåret til banens beste – Eirik Schulze til Eurosport etter kampslutt.
For begge lag var mandagens oppgjør av det viktige slaget, for mens Start sårt trenger poeng for å henge med i kampen om overlevelse, ønsket Dag-Eilev Fagermo og VIF å tette luka opp til trenerens tidligere klubb Odd på tredjeplass.
Og begge lag hadde sine gode sjanser i den første omgangen, men det var bare Start som fant nettet. Eirik Schulze fikk drømmetreff da han skaffet ledelse med en perlescoring etter godt forarbeid av Kevin Kabran.
– Jeg traff godt, ingen vil om det. Det var godt å se den gå inn, og det var jævlig bra av Kevin, som ristet av seg tre-fire mann. Men vi har ikke spilt så bra, så vi må opp, sa målscoreren til Eurosport i pausen.
Før hvilen var det Aron Dønnum som hadde de største sjansene for Vålerenga. Like før omgangen var over kunne han utlignet da han banket ballen centimetere til side for buret.
– Det skal være mål, det er for dårlig. Vi kjører jo over dem. Vi slipper inn på et klassetreff, men vi kjører over dem, så vi venter bare på et mål, var Dønnum-dommen.
(Artikkelen fortsetter under):

Her sender han Start i ledelsen med drømmetreff

Fagermo etterlyste mer trøkk og spill i lengderetningen etter hvilen, men fra benken fikk han se at laget fikk en grusom start på omgangen. Felix Horn Myhre felte Mikael Ugland og Start fikk straffe. Schulze kunne blitt tomålsscorer, men den duellen vant Kristoffer Klaesson med en god redning som gjorde at han kunne juble ut mot lagkameratene.
Med drøye kvarteret igjen hadde Start en fin mulighet til å doble, men den ble skuslet bort med en feilpasning, og da slo i stedet Vålerenga tilbake nærmest umiddelbart etterpå. Ballen ble ikke ryddet vekk etter innlegg, havnet i beina på Bård Finne og han klinte til.
Kula traff lagkamerat Benjamin Stokke, som egentlig forsøkte å dukke unna, i ryggen – og forsvant i en bue som satte Jonas Deumeland helt ut av spill.
Vålerenga presset på for et seiersmål, og ballen var også i nettet etter en heading av Fredrik Oldrup Jensen på overtid. Dessverre for Fagermo og hans menn var det vinket for offside, så scoringen ble ikke tellende, hvilket så ut til å være en feil avgjørelse.
– Dommeren peker på en eller annen og sier at han er med i spillet. Oldrup er jo ikke i offside. Så jeg skjønner hva dommeren sier. Vi kan ikke skylde på det. At vi slipper inn på slutten der ... egentlig er det minste vi skal ha med oss herfra ett poeng. Vi har vært meget solide bak der i 13 kamper og 90 pluss, så det er bittert, sier Bård Finne til Eurosport.
(Artikkelen fortsetter under):

Her er Vålerengas absurde utligning

Og bare for å vri kniven ekstra i Vålerenga-hjertene, ble tidligere nevnte Schulze tomålsscorer likevel, da han flere minutter på overtid utnyttet rot i feltet og satte ballen i det tomme buret til 2-1.
– Han er i ferd med å bli en nøkkelspiller for Start. Schulze on fire, utbrøt Eurosport-ekspert Tor Ole Skullerud.
VIF-målvakt Kristoffer Klaesson var svært langt nede etter kampen.
– Hva skal man si? Det er blytungt å tape på overtid, når vi har ett poeng. Det er ikke så mye mer å si enn det. Vi startet kampen ræva, så kom det seg litt utover i første omgang. Vi presset greit i andre, men bør scøre mer. Det er tungt i dag, sier Klaesson til Eurosport.
Dag-Eilev Fagermo ønsket heller ikke å henge seg opp i det annullerte målet.
– Det er litt slik Vålerenga er, utfordringen til VIF er å score mål. Derfor kan vi tape slike kamper. Selv om vi er overlegne med 60 prosent ballbesittelse hjelper ikke det når vi ikke er farligere og bryter gjennom. Vi har hatt sterk lagmoral og den biten, som gjør at vi har mange poeng, men det er ingen tvil om hvor skoen trykker i Vålerenga, sier Fagermo til Eurosport, og legger til:
– Veien for oss for å bli et stabilt topplag, er at vi må produsere mer og score mer. Derfor sier jeg at det er lett å peke på hvor skoen trykker. Vi må utvikle oss dit. Vi kan stenge igjen, som gjør at det holder med et mål eller to, men i dag må vi score tre eller fire. Vi er et klart bedre fotball-lag enn Start, men taper likevel, fastslår VIF-treneren.

Se den dramatiske overtidsscoringen

Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05