Det har nesten ikke vært til å tro. Målene har kommet som perler på en snor for brennhete Amahl Pellegrino denne sesongen. Mannen som signerte for Christian Michelsens Kristiansund sommeren 2019 har virkelig hatt en helt enestående sesong på Nordmøre.
Pellegrino står bokført med 15 mål på 15 kamper siden Eliteserie-oppstarten i midten av juni. Det tilsvarer et snitt på ett mål per 75. minutt.
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
28/11/2021 PÅ 18:00

Kjartansson-målsetting

Kun 11 spillere har maktet å score 20 mål eller mer i en og samme sesong, siden øverste divisjon ble samlet til en avdeling i 1963. Nå ønsker Eliteseriens toppscorer å skrive seg inn på den ekslusive listen – der det soleklare målet er å nå en av Eliteseriens aller største helter de siste ti årene.
– Jeg hadde et mål før sesongen om å nå 15 mål, før jeg oppjusterte det til 20 etter sesongstarten. Etter at jeg nå allerede har nådd 15 mål, har jeg satt et nytt mål for meg selv – nemlig at jeg vil prøve å nå Kjartansson, sier en Amahl Pellegrino full av selvtillit når Eurosport møter han hjemme i leiligheten i Kristiansund.
Vidar Örn Kjartansson scoret elleville 25 mål på 30 kamper i 2014, noe som er fjerde mest i den øverste divisjonen siden 1963. Kun Odd Iversen (30 mål i 1968), Harald Martin Brattbakk (28 mål i 1996) og Sigurd Rushfeldt 27 mål i 1998) står med flere nettkjenninger enn islendingen.
– Jeg så mye på Brattbakk da jeg var yngre, og han har jo 28 mål, så kanskje det hadde vært gøy å slå han, ler Pellegrino.
– Det er jo bare legender her. Det hadde vært ekstremt gøy å komme på en sånn liste, og det er noe du virkelig tar med deg etter fotballkarrieren, fortsetter Eliteseriens toppscorer.

Tenker ofte på listen

Til tross for at Amahl Pellegrino innrømmer at han ikke hadde trodd at han skulle nå 15 mål så fort som han har gjort i år, legger han ikke skjul på at den ekslusive listen har ligget i bakhodet en god stund.
– Jeg har egentlig tenkt på den listen veldig ofte, helt siden jeg nådde 15 mål, erkjenner Pellergrino.
– Hva tenker du om at noen i framtiden kanskje har som mål å score like mange som Pellegrino i 2020?
– Det hadde vært veldig gøy, ler 30-åringen videre, men understreker samtidig at det er mye som må klaffe for å fortsette i det sporet han nå er inne i.
Amahl Pellegrino har scoret i de fire siste Eliteserie-kampene for KBK, inkludert to nettkjenninger mot Sandefjord sist runde. Den tidligere Strømsgodset-, Mjøndalen- og Lillestrøm-spilleren åpnet 2020-sesongen med et brak – og et lite varsko om hva som var i emning – da han scoret hat trick mot Aalesund i første serierunde.
– Jeg føler egentlig at jeg har vært i god form og gjort ting riktig stort sett hele veien. Det har klaffet siden jeg kom hit (Kristiansund journ.anm), sier Pellegrino.

– Mye interesse

Det er liten tvil om at Kristiansunds målgarantist tiltrekker seg oppmerksomhet fra både fjern og nær. Amahl Pellegrino utelukker ikke å dra fra Kristiansund dette vinduet, men er tydelig på at det er mye som må passe for at hurtigtoget forlater Nordmøre de neste ukene.
– Jeg vet at det er mye interesse fra flere forskjellige land. Jeg har en god dialog med agenten min, og jeg prøver egentlig ikke tenke så mye på det. Arbeidsgiveren min er i Kristiansund, og det er her jeg er akkurat nå, fastlår "Pelle".
– Det er også viktig at eventuelt nytt steg passer for familien. Kan ikke bare være et sted der jeg kan spille fotball – familien må også trives.
Kristiansund-trener Christian Michelsen legger ikke skjul på at Amahl Pellegrino er en het potet i Eliteserien om dagen. Selv ønsker han ikke å si så mye om den konkrete interessen for 30-åringen, men skjønner godt at andre klubber sikler etter Eliteseriens toppscorer.
– Med den farta og de avslutningsferdighetene han har kan jeg ikke forstå annet enn at er veldig attraktiv for bedre klubber enn KBK. Men vi er veldig glade for å ha ham her så lenge som mulig, sier Michelsen til Eurosport.
Lørdag er det nye scoringsmuligheter for en brennhet Amahl Pellegrino, når Kristiansund tar i mot Viking på eget kunstgress. Den kampen kan du se fra klokken 17:30 på Eurosport Norge og Dplay!

– Christian Michelsen har gitt meg den selvtilliten jeg trengte

Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23
Eliteserien
Alt annet enn Grill-vær i Bergen – ny tabbe og Viking-triumf i fotballparodi
28/10/2021 PÅ 17:52