INTILITY ARENA (Discovery):
2020 ble året der Vålerenga fikk satt en fryktinngytende høyreside. Christian Borchgrevink fikk sitt store gjennombrudd på backen, Henrik Bjørdal ble hentet hjem fra belgisk fotball og slo ut i full blomst med sin voldsomme motor og fysikk på høyre indreløper, og på kanten fintet og driblet Aron Dønnum seg innover med sin giftige venstrefot.
Eliteserien
Gauseth oppsummerer: Million-solbriller og Eliteseriens Rafael Nadal
I GÅR PÅ 14:19

Ser etter Layouni

Trioen satser på å gjenskape mange av de gode kampene fra i fjor, men også å utvikle variasjonen i angrepsspillet. En viktig faktor i den ligningen er inntredenen til lynhurtige Amor Layouni på motsatt kant.
– Jeg liker det og er glad i å slå lengre pasninger også, sier Borchgrevink til Eurosport.
– Får du lov av Fagermo til å slå crossballer?
– Haha, ja, jeg får lov. Men bare hvis jeg klarer det. Hvis du lykkes, så får du lov, hvis ikke får jeg det ikke, ler han.
– Det er en lang vei fra høyreback til venstrekant, men for lagets del tror jeg det er bra. Vi får et ganske komplementert lag når du ser på høyrekanten som er driblesterk og glad i å gå innover, mens venstrekanten er ekstremt bra i bakrom. Sammen med offensive indreløperne så ser det bra ut, mener gutten som blir 22 år i mai.

Fagermo: – Får lov bare han treffer

Det får treneren til å sette opp sitt sedvanlige glis.
– Sa han det? Hehe, det har han ikke hørt fra meg, hvert fall. Christian kan gjøre hva han vil, han, bare han treffer på de pasningene. Det er et våpen i den forstand at vi har en bakromstrussel på venstrekanten, som vi ikke har hatt. Så er det samme for meg hvem fra høyresiden som slår de gode ballene gjennom på Amor, flirer Fagermo.
Et lag som har lyktes godt med presise 60-70 meterspasninger fra høyreback til venstrekant er Liverpool. Selv om Trent Alexander-Arnold har hatt en litt skuffende sesong, har pasningsfoten hans i retning Sadio Mané vært et varemerke de siste 2,5 årene.
– Den sammenligningen liker jeg. Litt å leve opp til, men den tar jeg! gliser spilleren med bakgrunn i Lille Tøyen.
– Jeg syns det er en grei sammenligning, skyter backkollega Felix Horn Myhre, som står ved siden av, inn.
– Jeg skal prøve å få Sam (Adekugbe) høyere i banen også, så skal jeg vende mot han også, så vi får en Trent til Andy Robertson-variant der også, ler Borchgrevink.

Vil forbedre målpoengene

I fjor ble det en scoring, mot Strømsgodset på Marienlyst, og fem målgivende pasninger på backen. Det er tall han har tenkt å forbedre i 2021.
– Det ble én scoring i Drammen og jeg tror jeg endte opp på fem assists, men jeg har lyst til å forbedre meg der. Jeg føler jeg har litt å gå på dødballer, så hvis jeg får det ansvaret, så...
– Det var vel jeg som hadde førsterett i fjor, skyter Horn Myhre inn igjen.
– Haha, vi drev og kriga om det også, ja! Men jeg tror jeg ligger an til å ta en god del dødballer, direktefrispark også, parerer Borchgrevink.
– Ja, med Bård Finne ute, hvem tar skuddene?
– Med Bård ute er jeg på direktefrispark, mener jeg. Aron har nok også lyst, han står ikke på lista, men kommer krypende når frisparket skal tas. Vi slår mest innoverskrudde cornere, men jeg tar korridorfrisparkene fra begge sider.
Lanseringen av Eliteserien Fantasy har latt vente på seg så lenge det er usikkert når seriespillet kommer i gang. Både Horn Myhre og Borchgrevink er lidenskapelig opptatt av både den norske og den engelske utgaven av spillet (Fantasy Premier League).

Spent på Fantasy-prisen

I fjor kostet Borchgrevink 5.0 millioner, men prisen steg etter hvert til 6.0 da han ble et populært valg. Før 2021 er han interessert i å holde prisen så lav som mulig. Spillet er ikke tilgjengelig enda, men endelig pris blir trolig 6.0 eller 6.5 millioner.
– Oi, oi, oi. Dere har ikke bestemt dere for pris enda? 6.0 syns jeg er fair. Hva koster Espen Ruud da? 7.0? Jeg kan heller starte på 6.0 og stige i pris, syns jeg. Det var jo ganske mange som hadde meg på laget i fjor, responderer Borchgrevink på prisutkastet.
Også kompis Horn Myhre klassifiseres i år som forsvarsspiller, siden han hovedsaklig er tiltenkt en rolle på backen. Han syns 5.5 millioner høres ut som en litt stiv pris.
– Det syns jeg kanskje er litt dyrt, nesten, hvis du vurderer å sette ned prisen er det flere som kjøper meg. Det må jo sies at om «Borch» skal være så dyr på Eliteserien Fantasy og jeg kommer og tar plassen hans på høyrebacken, så er det ikke sikkert at prislappen min er så dum. Den kan rettferdiggjøres, mener Horn Myhre.
– Jeg har ett mål for året, og det er at Felix ikke skal spille noen kamper, spøker kompisen.

Den norske John Lundstram

Han tror VIF kommer til å levere minst like bra som i 2020-sesongen.
– Nå har ikke jeg sett på prisen på alle gutta, men vi er et ganske bra Fantasy-lag syns jeg. Vi har vært bra framover på banen, men samtidig har vi egentlig vært bra bakover også, så du kan plukke fra forskjellige lagdeler hos oss. Men jokere, da må vi se på prisen, men det er vanskelig å komme utenom Vidar (Kjartansson) som spiss. I tillegg er kantene giftige, men så er spørsmålet prisen på indreløperne Osame (Sahraoui) og Henrik (Bjørdal). Det må studeres.
– Hvis jeg plutselig spiller indreløper er jeg plutselig et veldig bra alternativ på Fantasy, melder Horn Myhre, som har ambisjoner om å også spille midtbane.
– En joker. Den norske John Lundstram, sier Borchgrevink – med referanse til Sheffield United-spillerens gode 2019/20-sesong.
– Ja, jeg blir fort det, melder den jevngamle backkollegaen.
– Hadde du kjøpt deg sjøl for 6.5, Christian?
– Uten tvil, uten tvil. Jeg har ambisjoner om å gjøre det bra i år for egen del, så det bør dere stole på, avslutter Borchgrevink.
Fikk du med deg denne?

Her hugger det til i beinet – vant kampen haltende

Eliteserien
Fikk ikke spilletid av Rekdal – nå lånes han ut til gamleklubben
I GÅR PÅ 08:33
Eliteserien
Keeperhelten reddet ett poeng: – Alle sin drøm
I GÅR PÅ 06:25