Noah Solskjær (20) fikk sine første minutter for A-laget til KBK i fjor sommer, da han kom inn mot slutten av treningskampen mot sin fars Manchester United på Ullevaal stadion. I tellende kamp har han fortsatt ikke ett eneste minutt, men tok et steg nærmere da han forrige uke signerte sin første proffkontrakt med klubben.
Etter å ha trent av og på med A-laget til Kristiansund i nærmere to år, er det først de siste ukene at Solskjær har blitt et fast innslag på KBK-trening. Michelsen mener utviklingen har vært stor.
Eliteserien
Kandidat årets mål: Thomas Lehne Olsen
12 TIMER SIDEN
– Det blir gøy å følge ham over tid, for vi ser at det er noe som er på gang nå. Det er masse fotball i ham, men guttungen må få den tiden han trenger, sier KBK-treneren til Eurosport.

– Kommer til å kalle ham Noah

Og «guttungen» har de siste årene vokst både treneren og faren langt over hodet. Det har skapt noen ekstra utfordringer på fotballbanen for den nå godt over 1,90 meter høye midtbanespilleren.
– Beina har blitt lange og kroppen og musklene må få tilpasse seg. For han har vokst fort, smiler Michelsen, som er opptatt av at Noah skal bli vurdert på egne prestasjoner og på lik linje med alle andre – selv om faren er Norges mest kjente fotballspiller.
– Vi kjenner jo Solskjær-genene, men jeg kommer til å være veldig forsiktig med å nevne etternavnet. Jeg kommer til å kalle ham Noah og snakke om Noah i alt av media. Noah er ikke her fordi han heter Solskjær, han er her fordi han er funnet god nok til å være med i KBK, fastlår treneren.

«Late bloomer»

På ett punkt vil Michelsen likevel sammenligne de to.
– Det vi kan tenke er at Ole Gunnar slo gjennom sent og var en litt «late bloomer». Der ser vi nok mye av det samme i Noah, selv om spillertypene er forskjellige. Noah ligger litt lenger bak i banen. Han har mål i seg, men også like mye målgivende, og er forsåvidt ingen ren «goalgetter», sier KBK-treneren til Eurosport.
Beskrivelsen «late bloomer» er en 20-åringen selv kan si seg enig i.
– Ja, det kan fort stemme. Du ser det er mange som kommer opp når de er 16-17 år gamle, men på det tidspunktet var ikke jeg i nærheten. Men det kommer nå. Det er kjekt, sier Noah Solskjær.

Fornøyd unggutt

Noah Solskjær har vært en del av KBK-systemet i lang tid, og spilte 30 rekrutt- og juniorkamper for klubben spilte senest i fjor. I tillegg har Solskjær junior trent jevnlig med A-laget siden sommeren 2019. Hovedpersonen er strålende fornøyd med å ha sikret seg proffkontrakt med nordmøringene.
– Det er veldig kjekt å få en bekreftelse på at hardt arbeid lønner seg. Det har gått veldig bra på trening, så det har vært en veldig fin utvikling, sier en smilende Solskjær til Eurosport.
Rapporter fra KBKs treningsfelt tilsier at Noah Solskjær også har fininnstilt siktet før en eventuell Eliteserie-debut.
– Ja, jeg scoret et par mål på trening, så det var veldig artig, sier den godt over 190 cm høye midtbanespilleren.
Eliteserien
Dette er årets mål i Eliteserien og OBOS-ligaen
12 TIMER SIDEN
Eliteserien
En av ekspertene vraker Ohi på sitt «Årets lag»: – Kan nesten trekke lodd
14 TIMER SIDEN