MOLDE/OSLO (Eurosport.no):
Molde - Sandefjord 0-1
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
Molde løftet seg noe i andreomgangen, men skapte i bunn og grunn aldri nok til å fortjene noe mer enn null poeng hjemme mot Sandefjord.
Dermed har Erling Moes mannskap tapt hele syv av de siste ti Eliteserie-kampene. Rett og slett en fryktelig statistikk for en regjerende seriemester.
– Det kan hende jeg må se og revurdere. Det sitter ikke. Relasjoner og samtidighet... Den biten der er fraværende. Sånn som det blir i dag, må jeg revurdere hvordan jeg setter opp dette. Per dags dato er ikke dette godt nok, sa en brutalt ærlig Erling Moe etter 0-1-tapet.
– Når du sier revurdere, mener du da måten du spiller på eller hvem du setter utpå?
– Med tanke på bytter. Hvem jeg setter utpå. Hele den biten der. Man kan ikke bare slå en strek over dette og si at det ordner seg. Her ser man et Molde-lag som ikke opptrer som den ulveflokken jeg håpet og trodde den skulle gjøre. Det blir en-og-en, vi taper dueller, og vi taper stort sett alt. Vi roter vekk enkle pasninger. Vi spiller ned istedenfor å vri opp. Dem som sitter og ser på ser også godt. Det er rett og slett ikke holdbart, fortsatte Moe.
Før kampen hadde han lovet et Molde-lag som skulle være mer frempå og presse høyt. Istedenfor ble det hele en meget blek forestilling.
– Vi er rett og slett elendige kampen gjennom. Her må det i hvert fall en gedigen oppvask til. Dette er en prestasjon vi overhodet ikke kan være bekjente av.
Se høydepunktene fra kampen her. Saken fortsetter under videoen:

Se høydepunktene: Sandefjord gjorde vondt verre for Molde med sterk borteseier

Skjønner at Moe vil vurdere endringer

Moe var ikke den eneste som var kritisk etter kampen. Midtbaneprofil Magnus Wolff Eikrem mente det hele var sjokkerende.
– Det var ikke bra nok i det hele tatt. Den standarden vi satte i dag var helt bak mål og ikke Molde verdig. De har det vært litt for mange av i år, sa Eikrem.
– Det var drit dårlig. Det er ikke så mye mer å si, sa spiss Oho Omoijuanfo.
Han var blant spillerne som startet kampen, etter at han kun fikk ni minutter i Champions League-playoffkampen mot Ferencvaros i midtuken.
– Det er fullt forståelig det (at Moe vurderer endringer). Vi som liksom er «de som sitter på benken» skal inn i dag og liksom vise at vi vil spille, så er det dette vi kommer med. Da skjønner jeg godt hvordan han ser på det. Man kan ikke klage over det.
Den fryktelige formen gjør at Molde nå heller må se bakover enn fremover på tabellen. Den regjerende seriemesteren kan sendes helt ned til femteplass om Odd, Rosenborg og Vålerenga vinner på søndag. Tapet mot nyopprykkede Sandefjord var sesongens andre mot Martí Cifuentes' lag.
– Vi må være bedre. Vi kan ikke tape seks poeng mot Sandefjord når vi skal kjempe i toppen, sa «Ohi».
Se hva Magnus Wolff Eikrem sa etter tapet her. Saken fortsetter under videoen:

– Standarden vi satt var bak mål

Må reise seg til tirsdag

Allerede tirsdag venter nok en viktig kamp for Molde. Da skal et vanskelig utgangspunkt fra hjemmekampen mot Ferencvaros snus til avansement til Champions League-gruppespillet. Det første oppgjøret endte 3-3 på Aker Stadion. Dermed må det norske laget etter alt å dømme vinne i Budapest.
– Vi må røske opp i dette nå før tirsdagen. Vi kan ikke ha store forhåpninger der nede hvis det er dette vi legger for dagen. Da er det ikke noe å hente der, sa Moe.
– Kan dette tapet forklares med at folk har den i bakhodet?
– I så fall er det fullstendig uholdbart, hvis det har sneket seg inn den type ting som at hverdagen ikke er god nok til å ofre livet, sa Moe.
Oho Omoijuanfo håper ikke det har sneket seg inn tanker om tirsdagens kamp i ubevisstheten.
– Som sagt: De som spilte i dag er liksom vi som skal vise at vi har lyst til å være i startelleveren, spesielt til de viktige kampene i Europa. Så er det dette vi presterer. Det er ikke godt nok.
Se hele intervjuet med Moe her:

– Rett og slett ikke holdbart

Eliteserien
Eksperten lovpriser Berg-erstatteren: – Enda skarpere enn Patrick
27/10/2021 PÅ 08:10
Eliteserien
Eikrem spekulerer i Berg-spill og skamroser rivalen
26/10/2021 PÅ 21:29