Viktig Viking-seier etter åttemålsthriller

Helene Fineide

Oppdatert 12/09/2020 klokken 20:30 GMT+2

Omdiskuterte mål, perlescoring og straffebom. Det manglet ikke på dramatikk da Viking seiret over Kristiansund i ellevill målfest.

Viking

Kristiansund - Viking 3-5
– Det er ikke godt for gamle hjerter å stå og se på det der for å si det sånn, sier en lettet Bjarne Berntsen etter åttemålsthrilleren før han legger til:
– Det er et fantastisk kontringsspill og fantastiske mål, men defensivt er det veldig mye å rette på.
Viking-treneren og hans menn hadde tatt turen til Nordmøre, da Eliteserien omsider var tilbake fra landslagspause. Det så lenge ut til å ende i en jevn batalje på Kristiansund Stadion, men en ellevill andre omgang endte med målfest og et Stavanger-lag tre poeng rikere.
– En pinlig fotballkamp. Det ser ut som vi fortsatt er på landslagspause, og det er jævla kjedelig, meldte KBKs Amahl Pellegrino etter kampen.
Saken fortsetter under videoen. Se hele intervjuet med Pellegrino her:

Oppgitt etter hjemmesmellen: – Pinlig fotballkamp!

Store protester

Gjestene fikk en drømmestart da Veton Berisha kom helt alene på bakerste stolpe. Spissen stanget Viking enkelt i ledelsen etter kun fire minutter - til store protester fra KBK-leiren. Reprisen viste at ballen muligens gikk i armen på spissen før den gikk mellom stengene til Holmen Johansen.
– Jeg så den i reprise på skjermen, og det kan være at det er en liten hands der. Om det skal dømmes på eller ikke, det vet jeg ikke, sa målscoreren til Eurosport i pausen.
Saken fortsetter under videoen. Se målet og bedøm selv:

KBK-spillerne protesterte etter denne situasjonen

Det ble et sceneskifte på tampen av første omgang. Toppscorer Amahl Pellegrino gjorde slik som han stortsett har gjort i hver eneste kamp, og klinket inn en utligning like før pause. Et lekkert forarbeid av Bent Sørmo, før toppscoreren kunne sette inn sin 16. scoring for sesongen.

Thriller i andre omgang

Gjestene lot seg derimot ikke skremme av et Pellegrino-mål før pause, og leverte totalt overkjøring i første halvdel av andre omgang. Først var det Veton Berisha som nok en gang satte den mellom stengene til KBK. Denne gangen også til store protester fra hjemmelaget. KBK vil ha hands på Vikstøl, som la inn til Berisha. Det kunne også stilles spørsmål om Berisha var i offside. Avslutningen var uansett nydelig - flikket ballen elegant inn til 1-2 i Kristiansund.
Like før 70 minutter spilt kom det en Bytyqi-perle ut av andre dimensjoner. Viking-spilleren fyrte løs fra 25-30 meter og seilet den opp i lengste krysset. Tre minutter senere dro samme mann av seg Coly, og smelte ballen nok en gang i mål. Det sto dermed 1-4 på Nordmøre.
KBK som lenge så ut til å gå på en sikkelig hjemmesmell, slo sterkt tilbake mot slutten av andre omgang. Først satte Bendik Bye inn en redusering i det 75. minutt før Faris gikk i bakken og dommer Ola Hobber Nilsen dømte straffe. Pellegrino bommet, men satte returen!
Til tross et sterkt comeback på tampen, var det gjestene som satte punktum for kvelden. Ibrahimaj sklidde inn Vikings femte mål like før slutt i den elleville målfesten.
Christian Michelsen erkjente hjemmelaget til tider gjorde det enkelt for Viking. Se hele intervjuet med KBK-trener her: