Molde - Viking: 5-0
Det skilte hele 14 poeng mellom de to lagene før den åttende runden i Eliteserien. Molde kom fra en 3-0-seier over Haugesund, mens Viking hadde lagt bak seg et tap for Odd.
Eliteserien
Molde er seriemestere 2022: Slik var eventyr-sesongen
16/10/2022 KLOKKEN 18:55
Og Molde skulle fortsette den gode formen også mot Viking. Etter to scoringer fra Leke James, en fra Etzaz Hussain, en fra Henry Wingo og en fra Eirik Ulland Andersen tok Molde en komfortabel 5-0-seier og ligger likt med Glimt i toppen.
– Vi kan jo ikke være noe annet enn fornøyd. Jeg synes det er en kontroll på kampen som viser kvalitetsforskjellene på lagene. Jeg synes vi styrer det meste og scorer fem fine mål. Selvfølgelig kan vi legge listen enda høyere, men når vi står igjen her med 5-0 så er jeg godt fornøyd, sa Molde-trener Erling Moe til Eurosport etter seieren.
– Jeg er fornøyd med å være på scoringslisten igjen, som jeg alltid ønsker, sa en fornøyd Leke James etter kampen.
Viking gikk på sitt femte tap for sesongen.
– Sjanseløst mot Molde når vi ikke scorer på de sjansene vi har på 2-0. Da har du ingen muligheter, sa en skuffet Bjarne Berntsen etter kampen, og tenkte på sjansen til Zymer Bytyqi etter 54 minutter da han kom alane med Molde-keeperen.
– Vi startet veldig godt i andre omgang og første kvarter av andre omgang så kommer vi mange ganger gjennom. Og den sjansen, man er nødt til å sette de mot Molde hvis man skal ha muligheter. Så blir vi knallhardt straffet for de feilene vi gjør bak. Så det er en altfor dårlig prestasjon totalt sett, men et lag som var mye bedre enn oss i dag, la han til.
Se hele intervjuet med Berntsen her. Saken fortsetter under:

Viking-treneren: – En altfor dårlig prestasjon

Straffe til Molde

Molde kjørte på fra første stund og Erling Knudtzon kom til en stor sjanse kun halvminuttet spilt ut i kampen
Men etter fire minutter spilt ble det dømt straffe til hjemmelaget. Knudtzon kom på løp mot mål og Viking-keeper Arild Østbø taklet han innenfor 16-meteren.
– Det er ikke noe å si. Klønete, utbrøt Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson om situasjonen.
Leke James var sikker fra straffemerket og satte inn 1-0.
Etter kampen forklarte Østbø det slik:
– På første så får han vel en mulighet til å hive seg på meg. Dommeren må nesten svare på hvor mye kontakt han synes det er, jeg kjenner så og si ingenting, men godt gjort av Knudtzon, sa han.
Se situasjonen og scoringen her:

Her blir det straffe til Molde etter kun fire minutter

– Pissedårlig

Noen minutter senere la Molde på til 2-0. Magnus Wolff Eikrem tok frisparket og gikk for skuddet. Østbø reddet, men returen gikk til Etzaz Hussain som kunne sette ballen enkelt i mål. Dermed gikk Molde til pause med en 2-0-ledelse.
– Pissedårlig!, sa Veton Berisha på Eurosports spørsmål i pausen om hvordan han oppsummerte førs omgang.
– Hva er pissedårlig?
– Alt, defensivt, vi sover. Så enkelt er det.
Og bedre skulle det ikke bli i andre omgang. Litt over timen spilt satte Molde opp et lekker angrep, hvor James hadde med seg ballen, passet til Eirik Hestad før han igjen fikk ballen og satte den nede til høyre i Viking-målet. Dermed fikk han sin andre scoring for kvelden og Moldes tredje.
Etter 77 minutter satte Henry Wingo inn sitt første mål for Molde. Han smalt til fra rundt 18 meter og ballen gikk i mål. Men hjemmelaget var ikke ferdig der. Fire minutter senere fikk Eirik Ulland Andersen frispark. Første skudd ble blokkert, men avblåst for hands. På andre forsøk satt den. Han satte ballen helt nede på bakken under muren.
– Det der er utrolig bra gjort!. Det er superfrekt og meget bra gjort, sa Bernt Hulsker i Fotball Direkte.
Se høydepunktene her:

Se høydepunktene: Målshow for Molde mot Viking

Straffemiss

Etter 84 minutter fikk Viking straffe. Sebastian Sebulonsen ble felt innenfor 16-meteren og fikk dømt straffe. Tommy Høiland tok den, men Andreas Linde reddet. Dermed endte kampen 5-0 til Molde.
– Det var ikke noe kjekt. Vi møter et mye bedre lag og vi henger ikke med når de setter opp tempoet i pasningsspillet og da er de et mye bedre lag enn oss for øyeblikket, sa Arild Østbø etter tapet.
Neste kamp for Molde er borte mot Strømsgodset 19. juli kl. 18.00, mens Viking skal til Haugesund kl. 20.30. Kampene kan du se på Dplay og TVNorge.
Sett denne?

Se hva Viking-keeperen sa etter tapet mot Molde

Eliteserien
Ekspertens tordentale: – Leverer på et så skrekkelig nivå at jeg blir flau
14/10/2022 KLOKKEN 19:38
UEFA Europa Conference League
Super-innbytterne roses: – Bringer energi inn i Molde-laget
13/10/2022 KLOKKEN 21:12