Fotball
Eliteserien

Viking sikret årets første seier – Snudde den vonde trenden

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Kristoffer Løkberg

Foto: Scanpix

AvMalin Hamilton
01/07/2020 på 17:54 | Oppdatert 01/07/2020 på 19:50

Etter 10 baklengsmål holdt Viking endelig nullen helt ut og kunne juble for årets første trepoenger etter 2-0 seier mot Sandefjord.

Viking-Sandefjord: 2-0

Viking jaktet på sin første seier i kampen mot Sandefjord. Med to og et halvt baklengsmål i snitt per kamp og kun ett fattig poeng på de siste fire kampene var det et Stavanger-lag i poengnød som stilte på hjemmebane i Eliteseriens femte runde.

Eliteserien

Lokalavis: Mot Sandefjord-exit for Cifuentes

FOR 14 TIMAR SIDAN

Se høydepunktene fra onsdagens kamp her. Saken fortsetter under videoen!

Se høydepunktene: Viking - Sandefjord (2-0)

00:02:46

Men det skulle en hel omgang og en pause til før Viking endelig tok sine tre første poeng. Etter en upresis førsteomgang satt endelig skoene på rett ben og hjemmelaget kunne juble for null bak og to foran etter mål fra Kristoffer Løkberg og Veton Berisha.

– Nå hadde vi et poeng på fire kamper så det smakte ekstra godt med tre poeng, sa Berisha til Eurosport etter kampen.

– Hva ble sagt i pausen etter en førsteomgang der det var null etter alle angrepsprotokoller for hjemmelaget?

– Det som var greia var at vi var upresise når vi vant ballen og kunne kontre, så ga vi ballen jobber i land 2-0, sa 26-åringen som kunne si seg fornøyd med et målgivende og et mål på papiret.

Se hele intervjuet med Veton Berisha her. Saken fortsetter under videoen.

Berisha hyller debutanten: – Banens beste

00:02:28

Og tre poeng var viktig for Stavanger-laget som har hatt en kronglete start, men Viking-trener Bjarne Berntsen var forberedt på en tøff 2020-sesong.

– Vi har vært i en situasjon der det stort sett har gått opp i to år. Når man har mistet noen veldig sentrale spillere og noen av de som vi handlet inn som vi hadde stod tro på som ikke har kommet inn på banen enda, så må man være forberedt på alt mulig, sa Berntsen til Eurosport etter kampen.

Se intervjuet med Bjarne Berntsen her. Saken fortsetter under videoen.

Berntsen: – Burde gått ned i kilo

00:02:04

Sjanse-fattig

Det var vel egentlig hjemmesupporterne som skilte seg mest ut i åpningen av onsdagens kamp. 200 Viking-supportere skrudde på sangstemmen og sang Ein Blåe Dag som om de var tusen på tribunen, i et forsøk på å løfte et Viking i nød på SR-Bank-Arena. Likvel ble det en sjansefattig start preget av presisjonsfeil fra begge lag i første omgang. Både Viking og Sandefjord la inn halvhjertede forsøk på å angripe, men manglet det siste lille i de avgjørende øyeblikkene.

Sandefjord så ut til å være det vasseste laget i første omgang. Kampens største sjanse kom først etter 29. minutter spilt. Gjestene slo ballen inn i boksen til William Kurtovic som avsluttet fra fem meter, men der var Vikings keeper Iven Austbø sikker. Sandefjord nærmet seg stadig 16-meteren til Viking før pause, men gikk i garderoben med 0-0.

Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson var lite imponert over lagenes prestasjon på SR-Bank Arena.

– Det ser så tregt, kjedelig og dårlig ut i Stavanger altså, sa Jonsson i pausen.

Viking-dobbel

Etter pausen kom en helt annen utgave av Bjarne Berntsens gutter ut på banen. Et friskt Viking meldte seg tidlig på i kampens i andre omgang og når kampen var 56 minutter gammel satt Viking inn 1-0 etter et innlegg fra Venton Berisha til Kristoffer Løkberg som klinket den i nettet.

Viking oste av selvtillit etter første målet og fikk ikke lenge etter et frispark i god posisjon. Joe Bell slo inn og Berisha satte inn en mål nummer to for hjemmelaget i det 60. minutt.

Mål preger fotballkamper og det så vi etter kampens to første mål. Viking trakk seg tilbake og inviterte Sandefjord til sin egen banehalvdel. Gjestene fikk flere sjanser før kampslutt, men Vikings keeper Austbø holdt hjemmelaget helt ut til seier.

Slik stilte lagene:

VIKING (4-3-3): Austbø - Torsteinbø, Heggheim, Vevatne, Pereira - Bell, Løkberg, Furdal - Ibrahimaj, Berisha, Østensen.

SANDEFJORD (4-2-3-1): Storevik - Jonsson, Grorud, Moen Foss, Kralj - Palsson, Kurtovic - Brenden, Rufo, Normann Hansen - Gussiås.

Eliteserien

Berisha svarte ekspertene – så slo KBK tilbake

02/08/2020 PÅ 17:52
Eliteserien

Røde Molde tapte terreng i toppen – Sandefjord sikret tre poeng på overtid

01/08/2020 PÅ 16:53
Relatert
FotballEliteserienViking FKSandefjord
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen