Viking - Start 4-1
Kristoffer Løkberg måtte stå over dagens kamp mot Start på grunn av for mange gule kort, men midtbanespilleren bød på en aldri så liten prat med Eurosport i forkant av oppgjøret i Stavanger. Der fikk Løkberg spørsmål om hvordan han og resten av spillergruppa reagerte på nyheten om at hovedtrener Bjarne Berntsen er ferdig i klubben etter sesongen.
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
28/11/2021 PÅ 18:00
Den rutinerte trønderen beskrev situasjonen som både "kaotisk" og "trist".
– Det har vært et kaos. Samtidig er det viktig for folk å forstå at dette ikke kommer som lyn fra klar himmel. Vi visste at dette kunne skje. Nå ønsker vi virkelig å gi alt for at Bjarne får en verdig og fin avslutning på sesongen, som han har fortjent, sa Løkberg til Eurosport.

Feiret med Berntsen

Og mot nedrykkstruede Start fikk Bjarne Berntsen servert godbiter på rekke og rad fra sitt mørkeblå mannskap.
Til tross for at Starts Kevin Kabran kom til flere store sjanser før det var spilt ett kvarter under flomflysene på SR-Bank Arena, var det Viking som kunne juble for kveldens første scoring. 20 minutter inn i oppgjøret utnyttet nemlig Viking en innleggsmulighet fra Zymer Bytyqi, som etterhvert landet i beina til Sebastian Sebulonsen. Etter mye klabb og babb – og et ikke så patent forsvarsspill av Jesper Daland – satt Sebulonsen sin første Viking-scoring.
Laget fra Jåttavågen var overhodet ikke forsynte, for etter en drøy times spilt satt den andre for hjemmelaget. Rett etter at Samuel Fridjonsson doblet ledelsen for Viking, fikk TV-bildene med seg at keeper Iven Austbø løp rett til Bjarne Berntsen for å juble sammen med hovedtreneren.
En feiring som helt klart kunne tolkes som at sisteskansen viste sin støtte til Berntsen – som torsdag fikk beskjed om at han ikke blir en del av Viking fra 2021.
– Var vel fordi han ville få inn en spurt eller to i løpet av kampen, sier en humørfylt Bjarne Berntsen til Eurosport etter kampen.
– Neida, det varmer det, skyter han inn.
Se hele intervjuet med Berntsen her. Saken fortsetter under videoen.

Ble omfavnet av keeperen etter scoring: – Det varmer

To kjappe scoringer av Fredrik Torsteinbø gjorde festen komplett for Viking og Bjarne Berntsen, og hjemmelaget vant til slutt svært komfortabelt mot et sjanseløst Start-lag – til tross for at Kevin Kabran satt inn et aldri så lite trøstemål ett minutt ut i overtiden.
– Jeg synes Start er på høyde med oss i deler av kampen, men vi er hakket vassere i dag. Vi er utroig bra i den andre omgangen, og jeg er veldig fornøyd med at vi er på rett sted til rett tid, sier Bjarne Berntsen til Eurosport etter kampslutt.
– Sterkt av laget å slå tilbake etter en litt turbulent uke, eller?
– Ja, jeg synes det. Det sier alt om den lagmoralen vi har bygd opp her de siste årene, forteller han videre.

Ett poeng fra kvalik

For Start sin del begynner det virkelig å brenne under føttene.
Hardarsons gutter ligger ett poeng over Strømsgodset på kvalik etter lørdagens kamp mot Viking – og det med én kamp mindre spilt enn lagene rundt seg på tabellen.
Allerede på onsdag tar Start i mot seriemester Bodø/Glimt i Kristiansand, før de deretter møter Mjøndalen (B), Brann (H) og Vålerenga (B).
– Vi er for dårlige i de situasjonene vi har vært gode i tidlgiere, men jeg synes vi spiller en vanvittig god kamp fram til det andre målet. En veldig dum feil av med der, så tar litt på meg skylden for den, sier Start-stopper Jesper Daland etter kampslutt.
Før Viking sin del fortsetter siddisene å klatre på tabellen, og Berntsens gutter er nå kun ett poeng bak Kristiansund på sjetteplass.
Eliteserien
Alt annet enn Grill-vær i Bergen – ny tabbe og Viking-triumf i fotballparodi
28/10/2021 PÅ 17:52
Eliteserien
Viking muret igjen og vant mot Godset: – Sinnssykt deilig
17/10/2021 PÅ 17:07