Berisha hedret klubben etter bråket da Viking slo Brann

Caroline Simonsen

Oppdatert 02/12/2020 klokken 21:59 GMT+1

Veton Berisha tok seg til Viking-emblemet da han jublet for scoring i kampen mot Brann.

Viking vant mot Brann i regnværet.

Viking - Brann 2-0.
Viking har hatt en turbulent inngang til kampen etter at det ble kjent at klubbens styreleder Thor Steinar Sandvik trakk seg i kjølvannet av sparkingen av Bjarne Berntsen.
Kanskje var det derfor Veton Berisha pekte på Vikings emblem da han sendte laget opp i ledelsen mot Brann.
I ettertid ble det diskutert om det burde vært dømt frispark mot Berisha i forkant av scoringen, men Siddisene vant til slutt 2-0.
Se høydepunktene fra Viking - Brann (artikkelen fortsetter etter videoen).

Se høydepunktene: Berisha herjet mot gamleklubben i ny Viking-seier

Brann best fra start i regnværet

Brann hadde to strake seire bak seg og kom best i gang i Stavanger.
De rødkledde presset høyt, og skapte kampens første sjanse før det var spilt 15 minutter. Ballen havnet hos Daouda Bamba som avsluttet fra fem meter, men ballen gikk via forsvaret til corner. Innlegget fra hjørneflagget ble aldri farlig.
Robert Taylor nølte ikke med å gå på skudd denne onsdagen, og forsøkte seg også på et frispark like utenfor 16-meteren, uten at det resulterte i scoring. Gjestene burde nok utnyttet noen av sjansene tidlig i kampene bedre.
– Vi tar med oss null poeng i dag og det er jævlig skuffende. Vi gjør egentlig det vi skal i den første halvtimen, da synes jeg vi spiller bra, men så har vi slitt litt i det siste etter at vi slipper inn mål. Det samme skjer i dag og det er ikke bra, sa Brann-kaptein Kristoffer Barmen til Eurosport rett etter kampen.

– Det er frispark

Istedenfor var det Bjarne Berntsen, som ikke har kontrakt med Viking etter årsskiftet, som kunne strekke armene over hode å applaudere for Veton Berisha. Den tidligere Brann-spilleren vant en duell mot Ole Martin Kolskogen på vei framover og fikk skyte fra 10 meter.
Derfra sendte han ballen i det lengste hjørnet og i mål, og angrepsspilleren pekte på Viking-emblemet da han feiret nettkjenningen.
Se Berishas mål opåfølgende feiring. (Artikkelen fortsetter under videoen).

Berisha sender Viking i ledelsen, men Brann vil ha frispark

Ole Marting Kolskogen og Brann-benken signaliserte tydelig at de mente at stopperen burde fått frispark i forkant av scoringen.
– Han tar beinene mine og jeg faller. Da mener jeg det er frispark. Det er ikke det at han tar kroppen min, han tar beinene, og da er det frispark, sier Kolskogen i pausen.
Like etter 1-0 målet var Viking i ferd med å doble ledelsen, men Håkon Opdal gikk ut i full strekk og stengte buret.

Doblet ledelsen

Dermed måtte hjemmelaget vente til den andre omgangen før de fikk scoring nummer to.
Etter 66 minutter vendte Torsteinbø bort innbytter Fredrik Haugen på midtbanen og sendte ballen til Ylldren Ibrahimaj, som satte ballen sikkert i mål. Da så det vanskelig ut for gjestene.
– Det virker som vi kollapser litt defensivt. Offensivt synes jeg vi er god når vi har ballen, og vi skaper masse sjanser, men defensivt må vi samle oss alle elleve, og det klarer vi ikke etter det første målet, sa Barmen etter kampslutt.
Kåre Ingebrigtsen gjorde fire bytter i den andre omgangen, uten at det ga noen avgjørende effekt, og Viking vant til slutt fortjent på hjemmebane. Ingebrigtsen og Horneland måtte erkjenne at gjestene fra Bergen spilte en hel omgang uten å skape en eneste sjanse.
Allerede førskommende søndag får Ingebrigtsen og Co. Sarpsborg på besøk, mens Viking skal til Sandefjord.
– Jeg synes vi kan ta med oss en del av det offensive. Vi er flinke til å trille ball og finne rom, men defensivt må vi mange hakk opp alle mann, sa Barmen.
Se hva Brann-kapteinen sa etter kampen (artikkelen fortsetter under videoen)

Brann tapte mot Viking: – Virker som vi kollapser

Skadetrøbbel

Like før pause måtte Zymi Bytyqi av banen etter en skade. Bytyqi gjorde en god kamp før han måtte byttes ut, og Bjarne Berntsen uttrykte at han håper det ikke var alvorlig.
– Jeg tror det var en krampe eller strekk. Vi får håpe det ikke er noe langvarig, sa Viking-trener Bjarne Berntsen til Eurosport i pausen.
Skadeproblemene fortsatte for Berntsen og Viking i den andre omgangen.
Kristoffer Løkberg krasjet inn i Ole Didrik Blomberg like etter pause og klarte ikke å fortsette kampen. Etter 53 minutter måtte også han byttes ut.