Viking - Bodø/Glimt 2-4
STAVANGER/OSLO (EUROSPORT.NO):
UEFA Europa Conference League
Mener Saltnes er bedre enn i gullsesongen: – Slik kapteiner skal være
17/09/2021 PÅ 06:31
– Vi er vanskelige å stoppe når vi er på vårt beste, sa midtbanegeneral Patrick Berg til Eurosport rett før serieåpningen mot Viking på SR-Bank Arena.
Midtbanegeneralen skulle få rett i sine antakelser, men Glimt var derimot ikke helt på sitt beste de første minuttene i Stavanger.
Et Viking-lag uten den vante støtten fra tribunen startet kampen best, og allerede etter fire spilte minutter var Veton Berisha på vei gjennom det helgule forsvaret, men den hjemvendte sønnen ble avblåst for en hands.

Fartsfylt åpning

Så gikk det slag i slag for de to lagene på SR-Bank Arena.
(Artikkelen fortsetter under):

Hauge om Belgia-interessen: – Blir spennende å se hva vi får til

Sondre Fet – en annen nysignering i aksjon i Rogaland – viste også takter i åpningsminuttene av oppgjøret. To kjappe sjanser på rad fra den innleide Aafk-spilleren skulle vise seg å være solide skremmeskudd for hva som var i vente de neste 80 minuttene.
Til tross for en fin Glimt-periode midtveis i den første omgangen, var det hjemmelaget som først fikk ballen i nota. Etter god gammeldags klabb og babb i feltet etter en corner fra Ylldren Ibrahimaj, landet ballen omsider på hodet til Veton Berisha, men scoringen ble annulert for en offside.
Det luktet svidd av oppgjøret de første 20 minuttene, og midtveis i den første omgangen fikk hjemmelaget omsider hull på byllen. En lekker slått corner på første stolpe fra nevnte Ibrahimaj traff ballen Fredrik Torsteinbø, som elegant styrte ballen gjennom hele feltet og inn i nettet bak Nikita Haikin.

Drømmescoring fra Østensen

De drøye 200 Viking-supporterne som hadde tatt turen til SR-Bank Arena fikk glede seg over ledermålet i i underkant av syv minutter, for etter en halvtime var lagene like langt i Stavanger. Et lekkert Glimt-angrep endte tilslutt med at Kasper Junker sendte ballen i retning Ulrik Saltnes, og mannen fra Brønnøysund gjorde ingen feil i duell med Iven Austbø.
Til tross for en fin lobb fra Ulrik Saltnes, stod Even Østensen for dagens lekreste scoring i Stavanger. Adrian Pereira slo en presis langpasning i retning Østensen, og omtrent feilvendt sendte han ballen i en nydelig bue - med hælen - over den gråkledde keeperen i Glimt-buret. Lekkert, og 2-1 til Viking!
– Det var rent instinkt, sa en fornøyd Even Østensen til Eurosport i pausen.
Se den lekre scoringen fra Even Østensen her. Saken fortsetter under videoen.

Østensen med perlescoring i Stavanger: – Herregud, det er vakkert!

Helgul snuoperasjon

Den svært underholdende åpningskampen fortsatte i det samme sporet etter pausen, men etter 57 minutter fikk Viking-pipen fikk en annen lyd.
Nok et klasseangrep av Glimt, denne gangen regissert hovmester Patrick Berg, førte til at danske Philip Zinckernagel fikk ballen i lovende posisjon på kanten. Et presist innlegg på bakerste stolpe ga Jens Petter Hauge en enkel jobb med å sette inn dagens andre helgule utlikning.
Nå gikk det i ett på SR-Bank Arena, og det så ut til at bortelaget fikk litervis med vann på mølla etter Hauge-scoringen. 20 minutter før slutt var snuoperasjonen et faktum, etter at Jens Petter Hauge nok en gang var involert i oppbyggingen for Knutsens mannskap.
Sondre Brunstad Fet, som virkelig har vist seg verdig en plass på dette Glimt-laget, var sist på ballen og kunne sende Bodø/Glimt opp i en 3-2-ledelse.

Deilig å være dansk i Stavanger

Fjorårets oppgjør mellom de to lagene i Stavanger endte med syv mål og en 4-3-seier til gjestene fra Bodø. Det var tydelig at Knutsens mannskap ikke ville være noe dårligere i 2020, for etter 81 minutter viste Glimts danske "drenger" virkelig at de også blir å regne med i årets sesong.
Kasper Junker sendte en strålende pasning i retning Zinckernagel, som igjen sendte ballen videre til målscorer Hauge. Kantspilleren maktet ikke å overliste Austbø, men ballen havnet i beina til nevnte Zinckernagel, og dansken sendte de helgule til himmels i Stavanger.
Flere scoringer ble det ikke i en meget underholdende kamp på SR-Bank Arena, og fjorårets sølvgutter fortsetter å imponere i 2020. Patrick Berg fikk mer eller mindre rett i sin vurdering om at Glimt blir vanskelig å stoppe – også i år.

Slik stilte lagene:

Viking (4-3-3): Iven Austbø - Fredrik Torsteinbø, Runar Hove, Viljar Vevatne, Adrian Pereira - Johnny Furdal, Kristoffer Løkberg, YIldren Ibrahimaj - Zymer Bytiqi, Veton Berisha, Even Østensen
Bodø/Glimt (4-3-3): Nikita Haikin - Alfons Sampstead, Brede Moe, Marius Lode, Fredrik André Bjørkan - Sondre Fet, Patrick Berg, Ulrik Saltnes - Philip Zinckernagel, Kasper Junker, Jens Petter Hauge
Se høydepunktene fra kampen her.
UEFA Europa Conference League
Knutsen om Mourinho-møte: – Det driter jeg egentlig i
16/09/2021 PÅ 07:11
UEFA Europa Conference League
Knutsen om Rosenborgs henvendelse: – Det er jo veldig hyggelig
15/09/2021 PÅ 12:34