Samtidig som klubben presenterer duoen som trenere fra og med 1. januar 2021, går de nærmere innpå konflikten med Bjarne Berntsen.
– Det er en tid for alt. Også i fotballen. Dette var likevel ikke tiden vi så for oss at Viking skulle skille lag med Bjarne Berntsen, skriver Viking i pressemeldingen, signert styreleder Thor Steinar Sandvik.
Eliteserien
Kandidat årets mål: Thomas Lehne Olsen
EN DAG SIDEN
Videre hevder klubben at planen alltid har vært at assistentene Bjarte Lunde Aarsheim og Morten Jensen skulle bli hovedtrenere, og at de skulle bli klare for det under vingene til Berntsen. Nå anser klubben trenerduoen som klare.
– Det er Bjarne Berntsen enig med oss i. Derfor var han klar for å gå over i ny stilling som sportssjef i klubben allerede kommende sesong, skriver klubben.
Viking ønsket imidlertid å se an vinterens overgangsvindu før de forpliktet seg til en langsiktig avtale med Berntsen. Ifølge klubben skal Berntsen ikke ha vært komfortabel med det.
– Likevel er vi glad for at Bjarne helhjertet støtter klubbens valg med å ansette Morten Jensen (40) og Bjarte Lunde Aarsheim (45) som nye, likestilte hovedtrenere de neste to årene med virkning fra 1. januar 2021, skriver klubben.
De utdyper at det er et bevisst og gjennomtenkt valg - og en del av en langsiktig plan og ambisiøse utviklingsmål som hele styret står bak.
– Vi er også overbevist om at det også er riktig valg. På kort sikt. Og på lang sikt, avslutter klubben.
Viking skulle egentlig holde en pressekonferanse fredag klokken 10, men den er utsatt, ifølge NTB.
Klubben skal komme med en ny innkalling i løpet av neste uke.
Eliteserien
Dette er årets mål i Eliteserien og OBOS-ligaen
EN DAG SIDEN
Eliteserien
En av ekspertene vraker Ohi på sitt «Årets lag»: – Kan nesten trekke lodd
I GÅR PÅ 11:11