Populære sporter
All sport
Vis alt

VIF-spilleren nærmer seg retur – roser lagkameratens «vikarjobb»

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 25/10/2021 klokken 20:20 GMT+2

Christian Dahle Borchgrevink har slitt med både et vondt kne og sykdom de siste ukene, men nå ser det ut som at VIF-spilleren nærmer seg en retur på banen.

– Jeg har et ganske klart mål om å rekke derbyet mot Lillestrøm

  • Se Sarpsborg 08 - Vålerenga torsdag kl. 20:00 på discovery+
VALLE (Discovery):
– Jeg har et ganske klart mål om å rekke derbyet mot Lillestrøm, sier en smilende Christian Dahle Borchgrevink til Discovery.
På den ene langsiden på Intility Arena står den humørfylte høyrebacken og ser lagkameratene trene på skudd ute på den våte kunstgressmatten. Borchgrevink har nettopp fullført en alternativ økt inne, noe han har gjort helt siden han pådro seg en kneskade for en drøy måned siden.
I tillegg til kneskaden, har Vålerengas nøkkelspiller også slitt med sykdom den siste uken.
– Jeg har trøblet litt. Det var et lite «set back» å være syk den siste tiden. Så jeg mangler litt svar på det jeg kanskje skulle fått svar på denne uken, og da må vi prøve å starte litt på nytt igjen, sier han, før Oslo-gutten kommer med litt mer oppløftende nyheter:
– Jeg gjorde noen nye øvelser i dag, som jeg ikke har klart tidligere, så det går framover.

Nærmer seg

Borchgrevink fikk seg en kjenning mot Molde 19. september. Backen spilte fra start i de to påfølgende kampene mot Bodø/Glimt og Strømsgodset, men i 3-0-seieren over drammenserne måtte Oslo-gutten kaste inn håndkleet etter 80 minutter. Siden da har han ikke vært en del av kamptroppen til de kongeblå.
Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo er klar på at Borchgrevink snart nærmer seg en retur.
– Han er mye bedre. Nå skal han testes litt utover uka, så får vi se på tampen. Torsdag kommer nok litt for tidlig, men han nærmer seg, sier hovedtreneren til Discovery.
– Så han kan være aktuell allerede i helgen?
– Ja, svarer Fagermo, før han rusler inn i spillertunellen på Intility.
Christian Dahle Borchgrevink er på sin side ikke optimistisk for spill denne uken, og smiler litt når han får vite hva Fagermo har sagt.
– Jeg satser på å rekke Lillestrøm-kampen, smiler backen, som sikter til derbyet søndag 7. november på Åråsen.
Så du denne? Saken fortsetter under videoen.
picture

Fagermo forstår fansens protest: – Heldigvis har vi ytringsfrihet

Roser vikaren

I de to siste kampene er det indreløper Henrik Bjørdal som har operert som høyreback i Borchgrevinks fravær. En oppgave den skadde forsvarsspilleren mener lagkompisen har taklet bra.
– Jeg synes han har klart seg veldig bra. Når jeg først sitter på tribunen, så koser jeg meg med å se han på høyrebacken. Det er gøy å se, for han er en ordentlig kraftpakke på den backen, forteller Borchgrevink.
– Vi har pratet litt inne i garderoben, og han synes at det er litt nytt med både relasjoner og posisjonering, men jeg synes at han har kommet veldig godt ut av det de siste kampene.
Allerede i midtuka rulles det ut en ny Eliteserie-runde, og på torsdag skal Vålerenga kjempe om nye poeng – denne gangen på bortebane mot Sarpsborg 08. Den kampen kan du se på discovery+ fra kl. 20:00.
Sett denne?
picture

Bernt oppsummerer: «Raser» mot kallenavn, reiseråd og twerking

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame