Fotball
Eliteserien

VIF-spillere kommandert i søppelbøtte

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

VIF-spillerne i isbad i søppelbøtter

Foto: Eurosport

AvKristian Oma
28/05/2020 på 09:31 | Oppdatert 28/05/2020 på 09:31

Dag-Eilev Fagermo er redd for å kjøre spillerne for hardt inn mot seriestarten. Derfor ble alle VIF-spillerne kommandert i en søppelbøtte full av is etter trening.

  • Eliteserien ser du på Dplay. Sikre deg tilgang her!

Fagermo liker aller best å kjøre så hardt som mulig når han trener laget. Men med korona-avbrekk og kortere oppkjøring merker allerede VIF-troppen hardkjøret. Da Eurosport var på besøk manglet blant annet Herolind Shala og flere av spillerne på feltet. Grunnen var at de merker tendenser til overbelastning.

Eliteserien

Spissmakkerene om å dele plassen: – Han skaper mye for meg

FOR 22 MINUTT SIDAN

– Spillere begynner å falle fra, og det er ikke bra. Det er noe av grunnen til at vi tar det litt roligere her i dag, og at økten blir mer lek og restitusjon. Vi må ha kontinuitet i treningsarbeidet inn mot seriestarten, og unngå slitasje i gruppen, forklarer Fagermo.

Fredrik Oldrup Jensen sier spillergruppen merker hardkjøret.

– Vi er vant til to måneder oppkjøring, nå blir det fire-fem uker. Vi er nødt til å kjøre hardere, og noen av spilleren merker det nå. Rolige økter som i dag er ikke vanlig under Fagermo, men vi er nødt til å ta hensyn nå, sier Oldrup Jensen, før også han må ta sine minutter i isvannet.

Forventer belastningsskader

En etter en av spillerne må opp i søppelbøttene, og flere blir stående i isvannet i rundt ti minutter. Fagermo tror det blir en voldsom belastning på spillerne når de trolig skal spille to runder per uke i første del av sesongen.

– Forventer du flere belastningsskader enn vanlig i Eliteserien?

– Ja, jeg tror det kommer en del på grunn av tett kampprogram. Det er en nøkkel å håndtere dette best mulig. Vi skal helst ikke ha noen belastningskader, for da gjør vi noe feil. De akutte skadene kan du ikke gardere deg mot, men belastningskader er klubben og spillerens ansvar. Og nettopp dette er noe av grunnen til at vi må trene som vi gjør i dag, forklarer Fagermo.

– Jeg vil jo trene med en intensitet som er tilpasset min måte å spille på, men når det viser seg at det akkurat nå blir litt tøfft, må vi prioritere mer det kollektive, avslutter VIF-treneren.

Og til slutt skulle det endelig lykkes med søppelbøtte-trikset for VIF-gutta:

Sjekk VIF-guttas elleville søppelbøtte-triks

00:00:49

Eliteserien

Eliteserie-klubb har søkt om å få slippe inn flere tilskuere – håper på minst 2500 i august

FOR 18 TIMAR SIDAN
Eliteserien

Nøkkelspiller usikker, mens duo kan være tilbake – dette er status i RBK-leiren

FOR 21 TIMAR SIDAN
Relatert
FotballEliteserien
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen