Populære sporter
All sport
Vis alt

VIF politianmelder supporter etter pyrokasting: – Dette reagerer vi sterkt på

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 23/09/2022 klokken 11:34 GMT+2

Under Vålerengas hjemmekamp mot Sandefjord sist helg ble det fyrt opp bluss på bortefeltet, men noen supportere tok det litt lenger. Det kan få konsekvenser.

Keanin Ayer t.v. og Vålerengas Petter Strand.

Foto: NTB

  • Se Sandefjord og Vålerenga i Eliteserien på discovery+
En av supporterne på bortefeltet skal nemlig ha kastet to såkalte «bangers» ut i området mellom kunstgressmatten og tribunen – der blant annet ballguttene, vaktene og fotografene står.
Det bekrefter sikkerhetssjef i Vålerenga Ronnie Bergheim til Discovery.
– Knallskuddene som ble kastet ut fra tribunen har ingenting med fotball å gjøre. De har et stort skadepotensiale, og er du i nærheten av disse kan det føre til store skader. Det fremprovoserer også frykt og panikk, sier Bergheim.
Sandefjords Blad omtalte saken først.
Disse «bangersene» er ulovlige i Norge.

Politianmelder

Ingen skal ha blitt skadet at disse knallskuddene, men et bilde inne i Sandefjords Blads artikkel om saken viser at «bangersene» har gjort store skader i bakken og at det kunne endt galt.
– Knallskuddene er ment for å simulere smell, og sitter du som fotograf eller ballgutt ved siden av tribunene, så kan det være veldig skummelt, sier sikkerhetssjefen i Vålerenga, før han fortsetter:
– Vi har også hatt en tradisjon for å invitere ukrainske flyktninger til Intility på kamp. Heldigvis var de ikke til stede i helgen, for det er jeg helt sikker på at ikke vært spesielt hyggelig for dem.
– Hva gjør dere i Vålerenga videre nå?
– Vi har sendt over det vi har av videoopptak, i tillegg ser vi på dette som en såpass alvorlig hendelse at vi ønsker å politianmelde vedkommende som kastet disse knallskuddene, svarer Ronnie Bergheim.
Saken fortsetter under.
picture

Jakter spilletid i stopperbautaens skadefravær: – Ståle som tar ut laget

– Kan forvente seg en streng sanksjon

Sikkerhetssjefen i Sandefjord tar alvorlig på saken.
– Det er fryktelig leit når slikt skjer, for bruken av bangers er farlig. De har en skadeeffekt som kan være stor, ved at folk kan miste syn, hørsel eller skade seg på andre måter, understreker Per Magnus Larsgård til Sandefjords Blad.
– Her er vi inne på et grovt brudd, og denne personen kan forvente seg en streng sanksjon. Det vil være noen som ikke får se fotball på stadion på en stund, understreker sikkerhetssjefen.
I NFFs reglement står det at «generelt er all bruk av pyrotekniske effekter ulovlig på fotballstadioner. Det er derimot mulig å søke om å få bruke det på hjemmekamper», noe som betyr at pyrobruken til bortelaget Sandefjord under kampen mot Vålerenga heller ikke var lovlig. Det bekrefter både sikkerhetssjefen i Vålerenga og i Sandefjord.
– Det at det brukes pyroteknikk er noe som har kommet mer og mer inn i fotballen. Så lenge det blir brukt i kontrollerte former, så får det være, men når det brukes ulovlige – og mulig farlige – knallskudd, så reagerer vi sterkt, understreker Ronnie Bergheim.
Så du denne?
picture

Fra årets lag til benketilværelse: – Situasjonen er som den er

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame