Bytyqi er på utgående kontrakt med Viking, og bekreftet nylig at han ikke blir med videre.
Det har vakt interesse hos en rekke klubber, blant andre Vålerenga. Onsdag meldte RA at Oslo-klubben har vist interesse for 24-åringen. Eurosport får bekreftet det samme.
Men det er ikke bare VIF som er på banen. Ifølge Eurosports opplysninger er det «to-tre norske storklubber» som har vist interesse for Bytyqis tjenester. Hvilke andre klubber enn VIF det er snakk om, er foreløpig uvisst.
Eliteserien
Lar seg ikke skremme av Glimt: – Vi er bedre enn andrelaget til Roma vi også
15 MINUTTER SIDEN
Men om en av sesongens store profiler i Eliteserien ender opp i en annen norsk klubb, er svært usikkert. Spilleren selv skal ha vært klar på at ønsker å komme seg utenlands igjen, og at det å gå til en annen norsk klubb er lite sannsynlig.
Sportssjef i Vålerenga Jørgen Ingebrigtsen ønsker ikke å kommentere interessen rundt Viking-spilleren, men er tydelig på at Vålerenga ser etter offensive tilskudd før Eliteserie-sesongen 2021.
– Vi har hatt en del spillere som har reist videre, og flere av disse er offensive (Bård Finne og Matti Vilhjálmsson, journ.anm). Derfor er det helt naturlig at vi ser etter noen i den kategorien, sier Ingebrigtsen til Eurosport.no.
Bytyqis første utenlandseventyr var i Red Bull Salzburg, hvor han kom fra Sandnes Ulf allerede som 16-åring. Men oppholdet i Østerrike ble ikke som man hadde håpet på, og etter å ha blitt leid tilbake til OBOS-klubben i 2014 signerte Bytyqi for Viking året etter.
Nå håper 24-åringen å komme seg ut igjen etter å ha levert sin beste sesong i Eliteserien for de mørkeblå. Bytyqi endte med 17 målpoeng (ti mål og sju målgivende) på 29 kamper i 2020.
Agenten til Zymer Bytyqi, Imad El Hammachi, har ikke besvart Eurosports henvendelser onsdag.
Eliteserien
Se høydepunktene: Molde med full kontroll til tross for utvisning
EN TIME SIDEN
Eliteserien
Rødt kort, selvmål og Ohi-dobbel: Molde tilbake på topp etter kaoskamp
2 TIMER SIDEN