INTILITY ARENA: (Eurosport.no)
I e-posten som samtlige klubber i Eliteserien og OBOS-ligaen har fått tilsendt, anmoder NFF klubbene om å vurderere å sette spillerne og trenerne i isolasjon ut sesongen. Dette for å hindre videre smitte i klubbene, slik at seriespillet avsluttes før jul.
Eliteserien
Fikk gult kort for filming: – Jeg tar det, beklager!
7 TIMER SIDEN
Til tirsdag understreket konkurransedirektør i NFF Nils Fisketjønn at det atlså er snakk om en anmodning, og at verken de eller klubber har mulighet til å pålegge spillere og trenere isolasjon.
– Det er selvfølgelig spesielt å spille kamper når kjerringa er ferdig med å bake peppekaker og krumkaker, men sånn er det bare. Nå er det viktigste at vi får avviklet kampene, forteller Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo når Eurosport møter han i presserommet på Initility Arena kun noen dager etter at NFF sendte ut korona-anmodningen til toppklubbene.

– Ikke overraskende

Sportssjef i Vålerenga Jørgen Ingebrigtsen er ikke overrasket over at anmodningen fra NFF kommer nå.
– Nei, dette er ikke overraskende. NFF og NTF har vært meget bra på kommunikasjon i hele perioden siden mars, synes jeg, så også denne gang har vi vært godt informert på veien frem til den skriftlige beskjeden, sier Ingebrigtsen, før han legger til:
– Vi ser absolutt positivt på initiativet, og gjør alt vi kan for å komme oss gjennom de neste tre ukene nå uten smitte, slik at vi får spilt Eliteserien ferdig.
Etter koronautbrudd i flere klubber den siste tiden er avslutningen i Eliteserien flyttet til 22. desember. Nils Fisketjønn har tidligere uttalt at ytterligere utsettelser vil føre til kamper i romjulen.

Näsberg skeptisk til isolasjon

Vålerenga har enn så lenge ikke hatt noen smittetilfeller i troppen. Grunnen til det kan være at VIF-spillerne har levd under svært strenge rutiner og restriksjoner – også før NFF sendte ut anmodningen om isolasjon.
Stopper Ivan Näsberg er ikke nevneverdig enig i at ytterligere isolasjon er det som må til nå.
– Jeg tror alle er enige om at vi ønsker å avslutte sesongen før jul, men det er også et spørsmål om hvorvidt isolasjon er riktig vei å gå. Vi lever under strenge rutiner nå, og jeg synes at det har fungert godt for oss iallfall. Tenker det er opp til hver enkelt å ta ansvar, og det tenker jeg vi har gjort her i Vålerenga, forteller han til Eurosport.

Har sendt spillere på hotell

Også sportssjefen forklarer at Vålerenga-troppen allerede har levd under svært strenge restriksjoner.
– For vår del er det ikke mye forandring. Spillere og trenere har i stor grad levd karantenepregede liv på fritiden en lang periode, og vi gjorde selv en del konkrete tiltak for noen uker siden. Blant annet har vi redusert antallet av de yngste spillerne i gruppen nå fordi de fleste av disse bor hjemme med familiene, og det er derfor vanskelig å kontrollere eksponeringen for smitte i familiene, forklarer Ingebrigtsen.
Vålerenga har også flyttet flere spillere på hotell for å minske smittefaren.
– Vi har benyttet hotellet her på Helsfyr et par uker allerede, der vi mente at eksponeringen for mulig smitte på hjemmebane ble for stor til at vi mente det var forsvarlig å ha dem hjemme, sier han, før han fortsetter.
– Vi har hatt jevn dialog med spillerne og kapteinsteamet, og satt i gang tiltak som hjemlevering av matvarer, samkjøring, henting og taxi i stedet for kollektivtransport. Samtidig har vi innført at de spillerne som har barn i barnehage ikke henter eller leverer der.
Eliteserien
Kaller det flaut og pinlig: – Håper gutta kjenner at det går på stoltheten
7 TIMER SIDEN
Eliteserien
Michelsen: – Så jævlig irriterende det vi driver på med
7 TIMER SIDEN