– Nå som det har kommet nytt treningsregime fra NTF, der man kan trene i grupper, har vi nedjustert permitteringen slik at de kan trene fra onsdag 1. april, forklarer Erik Espeseth til Eurosport.no tirsdag kveld.
Nå skal Vålerenga-laget, etter hva Eurosport kjenner til, være på plass til gruppetreninger allerede fra onsdag. De jobber nå 25 %, som vil si at de er 75 % permitterte. VG omtalte også saken tidligere tirsdag kveld.
– Vi har en veldig god dialog med spillerne, og det har vi hatt denne gangen også.
Eliteserien
Gåsehud og kaos i klubbene – tatt på senga av pølsespørsmål
I GÅR PÅ 11:53
– Alle spillerene synes det er fornuftig fra klubben sin side. Det er naturlig at vi graderer permitteringer slik at det samsvarer med arbeidsmengden som er innenfor de retningslinjene som nå er gitt, sier Espeseth.
– Hva tenker du om at noen vil mene det er uetisk å justere permitteringer på denne måten?
– Jeg leser at noen kanskje mener det er litt uetisk å gradere permitteringene etter om man kan trene eller ikke, men jeg skjønner ikke det helt. Vi mener det er helt naturlig å løse opp litt for at det skal samsvare med arbeidsmengden.
Les også: Fyrer løs mot NTF på Twitter - dette svarer styrelederen

Basert på samtaler med spillere

Ledelsen i Vålerenga har hatt jevnlig kontakt med spillergruppa via telefon og video den siste tiden. Der har man hørt på spillerenes ytringer og ønsker, forteller den daglige lederen i Vålerenga.
– Vi har kommet fram til at det er riktig løsning. Det er basert på dialogen mellom oss i ledelsen og spillerne. Representanter i spillergruppa har vi hatt gode samtaler med. Så er det jo mange forskjellige meninger om alt, og det er helt greit.
- Er du bekymret for forholdet til spillerene og hvordan de takler dette?
– Nei. Men jeg er bekymret for hele situasjonen, og da snakker jeg generelt sett. Jeg er bekymret i forhold til at vi aldri har opplevd dette før. Veldig mye er fortsatt uvisst.
– Men forholdet til spillerneer jeg veldig trygg på. Jeg føler vi har en felles forståelse for hva vi står oppi, sier han.
Det gror godt i Oslo-klubben:

Lot seg imponere av nok et Vålerenga-talent: – Smart, kreativ og har x-faktor

Eliteserien
Her er dagens gladmelding: Full gjenåpning for idretten
I GÅR PÅ 10:41
Eliteserien
Spilte med hjernerystelse: – Ikke tid til å tenke på hva som skjer om fem år
I GÅR PÅ 09:06