Vålerenga - Rosenborg 1-0
Dino Islamovic var tydelig frustert etter å ha pådratt seg sitt første gule kort etter halvspilt omgang - et kort som i utgangspunktet gjorde at han går glipp av torsdagens kamp mot Mjøndalen på Lerkendal.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
Mer frustrasjon skulle det bli, for kun noen få minutter før halvspilt batalje på Intility Arena, havnet svensken i dommerens bok nok en gang. Det første gule kortet var tvilsomt, men det andre var det liten tvil om, og Rosenborg måtte dermed fullføre kampen med en mann mindre enn hovedstadslaget.
Det var en tydelig irritert Åge Hareide som delte sine tanker til Eurosport i pausen.
– Det er helt sinnsykt. Jeg er så lei av norske dommerne. Det er så unødvendig av dommeren å gi det gule kortet i den første situasjonen, der det regelrett er en kamp om ballen. Det andre kortet er greit, men det får store konsekvenser for oss.
Se hva Hareide sa om utvisningen til Dino Islamovic her. Saken fortsetter under videoen.

Rasende Hareide: – Helt sinnssykt. Jeg er så lei norske dommere

Dønnum matchvinner

Og Åge Hareide skulle få rett i sine spådommer, for i den andre omgangen var det Vålerenga som tydelig fikk overtaket på gjestene fra Trøndelag.
Til tross for at hovedstadslaget ikke kom til de aller største sjansene, var det Vålerenga som omsider satt inn kveldens første, og eneste, scoring. Aron Dønnum gled seg fint fra høyrekanten av sekstenmeteren, før han fyrte av en smyger under RBK-forsvaret. Hansen rakk aldri å se utgangen av markkryperen før den la seg i nettet bak sisteskansen.
Matchvinneren var en fornøyd mann etter den svært viktige trepoengeren på hjemmebane.
– Det betyr mye. Rosenborg er en vanskelig motstander. Selv om de får en mann mindre, så parkerer de bussen. Heldigvis får vi en scoring på slutten der, så det var veldig deilig, sa han til Eurosport etter kampen.
På spørsmål om Vålerenga må tar medalje i Eliteserien, var det en tydelig optimistisk Dønnum som ser fram til de to siste kampene i serien – mot henholdsvis Viking og Start.
– Nå har vi veldig gode muligheter, ja. Vi skal krige i de siste to kampene.
Se høydepunktene fra kampen her. Saken fortsetter under videoen.

Se høydepunktene: Dønnum matchvinner i dramatisk toppkamp på Intility

– Vi vet snart ikke hva de dømmer på

Helt på tampen av oppgjøret oppstod det nok en gang trafikk rundt dommer Sigurd Smehus Kringstad. Kun en lite sekund før Rosenborg-spillerne trodde de hadde satt inn den viktige utlikningen, pekte kamplederen utover etter at Erlend Dahl Reitan sperret Henrik Bjørdal bakerst i feltet.
Etter kampslutt fortsatte Åge Hareide å dele sin misnøye rundt kveldens dommerprestasjon.
– Vi vet snart ikke hva de dømmer på. Synes dommerne skal være mye klarere i de avgjørende situasjonene, sa Hareide etter kampslutt.
– Ødela det sjansene deres i dag?
– Ja, bekreftet RBK-treneren til Eurosport.
Fagermo var ikke direkte enig med sin trenerkollega.
– Han har ikke ansikt mot ballen, og går kun inn for å ta ut Henrik (Bjørdal). Det er et sperretrekk som ikke er lov. Å sperre driver de fleste med, sa VIF-sjefen etter kampen.
– Det er ikke så ofte avgjørelser går imot Rosenborg, så de ikke har ikke noe vondt av det, fortsatte Fagermo til Eurosport.
Dette sa Erlend Dahl Reitan om situasjonen på tampen av oppgjøret. Saken fortsetter under videoen.

Her får han vite at han er «synderen»: – Helt latterlig

Verste RBK-rekke på 15 år

Mens Jonathan Tollås Nation ikke var å se, verken i elleveren eller på benken til Vålerenga, var flere kjente fjes tilbake i hvitt på motsatt banehalvdel. Anders Konradsen har stått over de tre siste kampene for RBK, men mot VIF var nordlendingen tilbake i oppstillingen til Hareide.
Også Markus Henriksen var tilbake på laget etter å ha vært ute av spill etter den positive koronatesten under landslagsoppholdet tidligere i høst.
I tillegg var også Even Hovland og Vegard Eggen Hedenstad inne i startoppstillingen til Åge Hareide.
Returen av både Markus Henriksen og Anders Konradsen hjalp lite for Åge Hareide, som med tapet for VIF nå står med fire strake tap – noe de ikke har gjort i Eliteserien siden 2005.
Trønderne har derimot fortsatt en teoretisk mulighet for å ta i igjen Vålerenga på bronseplass, men med seks poeng opp til Fagermos mannskap, ser det tungt ut for de hvitkledde fra Trondheim.
Sett denne?

Kapteinen kalte kontraktstilbudet «respektløst» – slik svarer VIF-sjefen

Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09