Ståle Solbakken og NFF har allerede valgt å utsette det planlagte uttaket til de kommende landslagene en dag, i påvente av en avgjørelse vedrørende karantenebestemmelsene rundt spillere fra Eliteserien.
For at spillere som skal tilbake til Norge – og i gang i klubbene sine i etterkant – må det ifølge NFF gis et unntak. De har, slik Discovery meldte før helgen, sendt en forespørsel om å få tilpasset regelverket.
Eliteserien
Se høydepunktene: Overlegne Bodø/Glimt ydmyket Odd i målfest
21 TIMER SIDEN
– Det jobber vi med nå. Vi håper å få unntak, slik at vi kan ta ut spillere i Norge til landskamp. Vi håper på et positivt svar, ved å legge opp til et veldig strengt regime, sa Ståle Solbakken til Discovery før helgen.
De skal følge den meget strenge UEFA-protokollen, og i tillegg mente han at de kan legge opp til et enda strengere regime ved hjemkomst, innenfor tilpassede rammer.
– Det vil også kunne være enda strengere når de kommer hjem, ved at de kun kan være hjemme og teste, i tillegg til på trening. Det er nesten så vi overdriver det litt. Vi har lagt inn en søknad som jeg håper og har tro på at skal gå gjennom, sa landslagssjefen.
Ifølge en pressemelding fra Norges Fotballforbund skal disse rammene «sikre at spillerne følges tett opp av medisinsk personell, følger strenge karanteneregler ved å bo og oppholde seg helt avskjermet fra andre, men at de likevel kan utøve yrket sitt – trene og spille kamper med klubben sin – underveis i innreisekarantenen.»
Kulturminister Abid Raja (V) bekreftet tirsdag overfor NTB at hans departement mottok henvendelsen fra NFF sist fredag.
Han svarte følgende på NTBs spørsmål om hvordan departementet stiller seg til søknaden.
– Forespørselen berører regelverket knyttet til innreisekarantene og karantenehotell. Vi har oversendt henvendelsen til Helse- og omsorgsdepartementet og Justis- og beredskapsdepartementet og bedt om en vurdering av om det NFF skisserer er mulig å gjennomføre innenfor dagens gjeldende regelverk. Vi avventer nå tilbakemeldinger derfra.
Etter det Discovery erfarer avventer også NFF fortsatt tilbakemeldinger. Det med bare en time igjen til det planlagte uttaket.
Uten unntak: Ingen spillere fra Eliteserien.
Det betyr at Ståle Solbakken nærmest har sittet klar med en plan A og en plan B.
Kampene mot Luxembourg og Hellas skal spilles i Spania 2. og 6. juni.
Elitedirektør Lise Klaveness har foreløpig ikke besvart Discoverys henvendelse.
Eliteserien
Se høydepunktene: Rosenborg-debutanten imponerte i seieren mot Hamkam
21 TIMER SIDEN
Eliteserien
Knutsen med gode nyheter til Glimt-fansen: – Mye tyder på at han blir værende
I GÅR PÅ 17:19