Det bekrefter RBK på klubbens nettsted. Konate hentes fra Jönköpings Södra på nest øverste nivå i Sverige. Han har signert en avtale ut denne sesongen.
– Jeg har fått en fantastisk mulighet, og den har jeg tenkt å ta vare på, sier Konate til RBKs nettside.
Eliteserien
De absurde scenene går verden rundt: «Vad händer i vårt grannland?»
4 TIMER SIDEN
26-åringen blir Åge Hareides første signering etter at han ble hovedtrener i starten av september. Konate var også en del av Malmö da Hareide var der. Han har imidlertid hatt litt skadeproblemer, noe som har bidratt til at karrieren har fått en liten annen kurve enn han kanskje så for seg.

– En spennende spiller

Da Eurosport.no møtte Hareide tirsdag, bekreftet treneren at han ønsket å hente Konate. Han var da krystallklar på at RBK trengte en venstreback, etter at Birger Meling og Anders Trondsen ble solgt i sommer.
– Han spilte en del kamper i Allsvenskan, pluss kamper i Champions League og klarte seg godt. Det er en spennende spiller, som var uheldig og brakk et bein i foten da han kom til SPAL i Italia og Serie A. Det stoppet nesten hele karrieren hans. Så forsøkte han seg i USA og trivdes dårlig der, så han dro tilbake til Sverige, sa Hareide tirsdag.

Vil vise at han kan

Konate skrev under for GIF Sundsvall i 2019, uten at det oppholdet ble noen stor suksess. Laget rykket ned, og han var kontraktsløs til juni. Da knyttet han seg til Jönköpings Södra i Superettan. Der skal han ifølge Expressen ha imponert den korte tiden han har vært der.
Nå gleder han seg til å ta fatt på oppgaven i Rosenborg.
– Dette er min mulighet til å vise at jeg hører hjemme på dette nivået, sier Konate.
Han beskriver seg selv som en løpssterk og offensiv back.
Eurosport-ekspert Joacim Jonsson er ikke fullt så positiv til Konate-signeringen:

Mener dette er en uvirkelig henting av RBK: – Noe av det sykeste jeg har opplevd

Eliteserien
Poserte på bilde etter sjokk-hendelsen: – David er utrolig lei seg
6 TIMER SIDEN
Eliteserien
Se høydepunktene: Molde sendte Brann nærmere stupet
6 TIMER SIDEN