Den tidligere Sogndal- og Odd-spissen kommer fra belgiske Union Saint-Gilloise på andre nivå i Belgia, der han har vært siden september i fjor.
– Vi har lenge hatt våre øyne på Sigurd Haugen. Helt fra han var i Sogndal. Etter at vi solgte Pape Gueye så har vi visst at vi måtte ha en fullverdig erstatter. En som komplementerer de spissene vi allerede har her. Sigurd gjør det. Med sin fart, sin villighet til å utfordre bak motstanderens forsvar, sin vilje til å stresse stopperne og selvsagt sin evne til å score mål. Han er ung, han er norsk og han skal opp og frem. Det liker vi, sier hovedtrener Lars Bohinen i pressemeldingen fra klubben.
Eliteserien
Har slått tilbake etter Molde-tapet: – Bodø/Glimt er ikke friskmeldt
8 TIMER SIDEN
Angriperen med kamper for Norges G18- og G19-landslag scoret 28 ganger på 46 opptredener i Sogndal, før han dro til Belgia.
Sportslig leder Bjørn Erik Melland sier de har vært helt avhengige av ekstern hjelp i en utfordrende økonomisk situasjon. Litt tidligere fredag ble det også kjent at Sondre Brunstad Fet forlenger kontrakten med klubben og samtidig lånes ut til Bodø/Glimt ut året, med opsjon på kjøp.
AaFK mener de nå har en bedre balansert tropp.
– Dette er veldig spennende selvfølgelig. Jeg har gledet meg en stund, og ser nå fram mot seriestart og er veldig trigget og klar. AaFK har en god trener som jeg har hørt mye om, det er et robust og voksent lag som kan utfylle meg bra og som kan utvikle meg videre, sier Haugen selv til klubbens nettsider.
Det har foreløpig ikke lyktes Eurosport å komme i kontakt med AaFK-trener Lars Bohinen.

Synes systemet gjør det enklere å treffe på spillerkjøp

Eliteserien
Hyller lagkompisens pasning: – Han valgte plutselig å bli David Beckham
I GÅR PÅ 19:24
Eliteserien
Forlater RBK etter syv år – klar for Glimt: – Jeg føler meg ønsket
27/06/2022 PÅ 13:59