Rosenborg - Mjøndalen 3-1
17. september rundet trenerlegenden Nils Arne Eggen 80 år, og i den anledning var Lerkendal stadion pyntet til bursdagsfest i det som var RBKs første hjemmekamp siden Eggens jubileumsdag. Med hovedpersonen på plass på tribunen og med passende bannere fra et feststemt hjemmepublikum, var det tydelig at også de hvitkledde spillerne ute på banen ønsket å hedre Norges mestvinnende fotballtrener.
Eliteserien
Det islandske «godstoget» på plass i Trondheim – bekrefter medisinsk test
I GÅR KLOKKEN 16:24
Og hva passet bedre enn at navnebror Stefano Giuseppe Arne Vecchia Holmquist spilte hovedrollen på den strøkne gressmatten.
Vecchia, med Arne som mellomnavn, brukte drøye 26 minutter på å fortsette der han slapp i forrige seriekamp mot Sarpsborg 08. Formspilleren avsluttet et helt strålende RBK-angrep etter at spiss Noah Holm leverte en leken målgivende, før Vecchia plasserte ballen elegant i Sosha Makanis venstre hjørne.
Se intervjuet med Vegard Hansen etter kampen her. Saken fortsetter under videoen.

– Kun én ting er verre, nemlig å sette han ut i «skauen» som nyfødt

Tre poeng til Eggen

Og den brennhete duoen var ikke forsynte etter forretten, for et drøyt kvarter før slutt var det de samme to spillerne som sørget for at Nils Arne Eggen fikk det han ønsket seg aller mest i bursdagsgave – nemlig tre poeng til Rosenborg. Holm fikk stusset ballen videre etter en corner, før Vecchia enkelt fikk styrt ballen inn i det åpne nettet.
Noah Holm fikk også lov til å juble for scoring, for fem minutter på overtid fastsatte den rappe midtspissen resultatet til 3-1.
– Nå er det bare å ta ut kaken fra kjøleskapet, utbrøt Discoverys fotballekspert Petter Bø Tosterud i studio.
Saken fortsetter under intervjuet med Vecchia. Saken fortsetter under videoen.

Ett poeng bak Molde: – Alltid bra når de taper poeng

Hansen-skade

Det var derimot ikke bare gull og grønne skoger på Lerkendal søndag kveld. 1-1-scoringen til Kent Håvard Eriksen sørget for at RBK ikke holdt nullen, men dette kom veldig i skyggen av to Rosenborg-skader som oppsto i den andre omgangen.
Etter 65 minutter spilt var André Hansen nødt til å kaste inn håndkleet, og det er svært dårlig nyheter for Ståle Solbakken som ikke har altfor mange keepere bak Norges beste sisteskanse. Inn kom tidligere Mjøndalen-spiller Julian Faye Lund, som holdt nullen den siste halvtimen.
– Det var ett eller annet med øyet, men vi må sjekke det, var det en kortfattet Åge Hareide kunne si om Hansen-skaden etter kampen.
En annet skudd for bauen for Rosenborg var at tomålsscorer Stefano Vecchia også signaliserte for et bytte i den andre omgangen. Virket ikke like alvorlig for den svenske artisten, men målscoreren haltet lett i retning RBK-benken.
Se intervju med Noah Holm her:

Leverte varene foran mamma og jubliant Eggen: – Det minste vi kunne gjort

Eliteserien
Se høydepunktene fra målkalaset
02/10/2022 KLOKKEN 20:33
Eliteserien
Odd med uavgjort borte mot Haugesund – dette skjedde i kampen
02/10/2022 KLOKKEN 17:41