DRAMMEN/OSLO (Eurosport.no):
Onsdag hevdet TV 2 at flere av spillerne i Strømsgodset nå krever Henrik Pedersens avgang etter at treneren skal ha kommet med rasistiske bemerkninger overfor enkeltpersoner innad i klubben. Spillerne skal også ha uttalt at de krever styreleder Ivar Strømsjordets avgang.
Eliteserien
Se høydepunktene: Tre kanonkuler da Tromsø slo KBK
14/08/2022 KLOKKEN 18:45
Gjennom hele dagen (onsdag) har spillere og trenere hatt møter med styret i Strømsgodset. Discovery vet at spillergruppa ikke er fornøyde med dagens svar fra klubben. Det er ventet at det mest sannsynlig kommer en egen pressemelding fra spillerne om dette senere, trolig torsdag morgen.
– Vi har i dag gjennomført møter med styreleder og daglig leder. Vi er ikke fornøyd med den informasjonen de har gitt angående prosessen som har vært og er ikke fornøyd med svarene vi har fått, sier Strømsgodset-spiller Jonathan Parr til Nettavisen.
Den rutinerte forsvarsspilleren er spillergruppens tillitsvalgte.
– Spillergruppa har behov for å bruke litt tid for å gjøre klar en tydelig melding som vil komme på et senere tidspunkt, mest sannsynlig torsdag, sier Parr videre.

– Setter pris på støtten

Tirsdag kom det fram at sju Godset-spillere har varslet NISO om rasisme. Discovery sitter med informasjon om at de sju varslingene er fordelt ulikt. Et par av varslingene er førstehånds opplevelser, andre er bevitninger, mens de resterende er fra spillere som har hørt at det har skjedd.
Discovery vet også at disse varslingene inn til NISO har foregått siden før saken dukket opp i media i forrige uke.
Varsleren, som tidligere har hevdet at Henrik Pedersen har kalt ham både «idiot monkey» og «nigger», er glad for den reaksjonen spillerne nå viser. Det uttaler advokat Eirik Monsen på vegne av sin klient.
– Klienten min setter veldig pris på støtten han opplever fra spillere, sier Monsen til Discovery.
– Han har fått redegjort sin side av saken. Så nå avventer vi til de møtene som foregår på Marienlyst i dag er ferdige, legger han til.
Discovery har prøvd å komme i kontakt med advokat Erik Flågan, som gir juridisk bistand til trener Henrik Pedersen, men advokaten har foreløpig ikke svart på våre henvendelser. Discovery har også en rekke ganger prøvd å få kontakt med Pedersen direkte, men han har ikke respondert på gjentatte henvendelser.

Møter med spillere og trenere

Discovery og resten av presseoppmøte fikk et glimt av Godset-spillerne Johan Hove og Halldor Stenevik da duoen forlot Marienlyst stadion onsdag ettermiddag. De to hastet avgårde, men var tilsynelatende ved godt mot. De to Godset-spillerne hadde derimot ingen kommentarer til den ventende pressen.
Kun noen minutter senere kom også styreleder Ivar Strømsjordet ut fra Marienlyst stadion. Han ønsket å komme med en kort redegjørelse.
– Vi har hatt møter med hele spillegruppa gjennom dagen. Vi har også snakket med trenerteamet, der vi har informert dem om den prosessen som er gjennomført og de vurderingene som er gjort. Det som skjer videre nå er at vi tar med oss det vi har fått fra møtene, så samler jeg styret og refererer fra de samtalene der, sier Strømsjordet til det ventende pressekorpset.
– Det er alt jeg har å si nå.
– Så granskingen fortsetter?, undrer Discoverys utsendte.
Det ønsket ikke styrelederen å svare på. Strømsjordet gikk dermed inn igjen på Marienlyst stadion.

Johan Hove og Halldor Stenevik forlater Marienlyst stadion. «Ingen kommentar», var budskapet fra Godset-duoen.

Foto: Eurosport

Eliteserien
Se høydepunktene: Jerv slo Lillestrøm etter omdiskutert straffespark
14/08/2022 KLOKKEN 18:44
Eliteserien
Se høydepunktene: Haugesund slo Aalesund etter enormt sjansesløseri
13/08/2022 KLOKKEN 16:33