Tirsdag kom beskjeden om at forslaget fra Norges Fotballforbund (NFF) om å arrangere testkamper i norsk toppfotball ble avslått av helsemyndighetene.
Det betyr at de foreslåtte testkampene som NFF la fram tidligere denne måneden ikke blir noe av. De fire testkampene skulle være piloter for å se på mulighetene for å slippe inn 2500 tilskuere på samtlige kamper i Eliteserien, OBOS-ligaen og Toppserien.
Eliteserien
Se høydepunktene: Sandefjord tok et stort steg mot Eliteserie-spill
16/11/2022 KLOKKEN 19:24
– Det er besluttet at vedtak om åpning for arrangementer med over 500 personer ikke vil fattes før tidligst 1. september 2020, skriver avdelingsdirektør Bodil Blaker og seniorrådgiver Benedicte Mørkved Larsen i et brev fra Helse - og omsorgsdepartementet. Det melder Aftenposten.

– God kontakt med kommuneoverlegen

En av kampene som skulle ha fungert som en testpilot med 2500 tilskuere var Start - Vålerenga på Sparebanken Sør Arena 17. august. Enn så lenge går også denne kampen med maks 200 tilskuere på tribunen.
Daglig leder i Start Christopher MacConnacher er skuffet etter myndighetenes avgjørelse, og ikke i tvil om at testkampen mot Vålerenga hadde gått trygt for seg – om den hadde blitt gjennomført.
– Det er egentlig litt som det har vært i det siste, der vi selvfølgelig mener at helsa kommer først. Samtidig har vi vært veldig trygge på at vi hadde klart å gjennomføre testkampen, forteller MacConnacher til Eurosport.
– Vi har vært i god kontakt med kommuneoverlegen de siste ukene, der løsninger rundt kampen har blitt diskutert, legger den daglige lederen til.
Selv om fotballforbundet blir avvist av Helsedepartementet, står det også i svaret fra departementet at det fortløpende vurderes muligheter for å kunne øke fra 200 til inntil 500 personer på tribunene.

– Tap på fire millioner

Start har i en lengre periode slitt med en anstrengt økonomi, og de strenge publikumsreglene kommer selvfølgleig ubeleilig på sørlandsklubben – i likhet med flere andre klubber i norsk toppfotball.
Christopher MacConnacher legger ikke skjul på at situasjonen er krevende, men at de ikke er alene som å kjenne på utfordringer knyttet til manglende bilettinntekter gjennom sesongen.
– Det blir selvfølgelig et større økonomisk avvik, men dette påvirker alle klubbene i fotballen, så vi er ikke alene om det, sier han.
Den daglige lederen erkjenner at det er et sammensatt regnestykke med mange ytre faktorer som må regnes med, men legger ikke skjul på at det er snakk om et betydelig millionbeløp.
– Fram til 1. september vil vi ligge an til et inntektstap på omtrent fire millioner, opplyser MacConnacher.

Tror på over 200 tilskuere

Til tross for nedslående nyheter tirsdag, ser den daglige lederen framover.
– Liv og helse går alltid først, men jeg har stor tro på at vi kan slippe inn mer enn 200 tilskuere i løpet av 2020-sesongen, konkluderer han.
Eliteserien ruller videre til helgen, med 200 tilskuere på de ulike tribunene. Søndag tar Start i mot Stabæk på Sparebanken Sør Arena, og den kampen kan du se fra klokken 18:00 på Eurosport Player, Dplay og TVNorge. Sikre deg tilgang her!
Sett denne?

Spår «Eikrem-situasjon» for Glimt-elegant: – God nok for landslaget, men passer ikke inn

Eliteserien
Kaptein Kurtovic: – Jeg har glemt hvordan det er å vinne
16/11/2022 KLOKKEN 19:05
Eliteserien
Marerittrekken over etter kalasseier: – Som en JAS Gripen!
16/11/2022 KLOKKEN 18:51