ÅLESUND (Eurosport)
AaFK-Strømsgodset 1-4 (0-1)
16. august vant de marineblå mot FKH på Vestlandet. Likevel var man optimistiske i leiren til Henrik Pedersen før match:
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
– Vi har stor tro på seier i dag etter vi har endret på litt ting fra Haugesund-kampen sist. Det kan skape trøbbel for AaFK. Vi har noen klare løsninger for det.
Det sa Godset-kaptein Mikkel Maigaard til Eurosport før kampen. Og det skulle vise seg at danskens spådommer var svært presise.
For Godset valset til slutt over et tafatt AaFK-lag som strengt tatt var svært behjelpelige for gjestenes del i nedrykksstriden:
0-1: AaFK forsøkte å spille seg ut fra egen 16-meter. Tre pasninger senere kunne Godset kontre inn åpningsmålet ved Johan Hove.
0-2: Vilsvik slo inn i feltet og Aalesunds tredjekeeper Mwimba glapp ballen helt uprovosert mellom beina, og den trillet inn i nettmaskene.
0-3: Vilsvik fikk slå inn på en helt umarkert Salvesen, som ingen forsvarsspillere var i nærheten av. Spissen kontrollerte ballen på lekkert vis i langhjørnet.
0-4: Mwimba gikk ut i feltet, bokset ned to Godset-spillere og ballen landet i beina til Tchamba, som på halv volley fikset 4-0.
... med andre ord: Strømsgodset leverte en meget habil bortekamp, men AaFK var sin egen verste fiende og gjorde situasjonen verre for Start og erkerival Mjøndalen under drammenserne på tabellen.
Resultatet sender SIF opp på 28 poeng, før kampstart mellom Start (ligger på 26 poeng) og Brann. Sørlendingene på ta tre poeng for å sende Godset ned på kvalikplassen igjen.
Så var det, vel og merke, AaFK som styrte de siste 20 minuttene. De fikk også et trøstemål ved Karlsbakk, men tre poeng gikk svært fortjent til Drammen.

– For første gang har vi litt hell

Godset-sjef Henrik Pedersen kunne smile om kapp med resten av de blå etter sluttsignalet.
– Jeg er veldig stolt av gutta. Det å score fire på bortebane er veldig bra. Og for første gang har vi litt hell, når ballen går mellom beina på keeperen der uten at vi trenger å gjøre noe, gliste treneren.
– Nå skal vi ha fokus på selv, ha litt fri og forberede oss mot Odd. Det er ni dager til neste kamp, så skal vi ta det neste steget der, sa han til Eurosport.
AaFK-stopperen forteller om et lag uten mental styrke:

Oppgitt Grønner: – Vi er mentalt utkjørt

– Vi er mentalt utkjørt

Jonas Grønner var en tydelig oppgitt mann da han ble intervjuet etter tapet.
– Dette oppsummerer sesongen vårt godt egentlig. Vi er helt mentalt utkjørt. Vi burde tatt ledelsen, og i stedet så slipper vi inn sånne mål vi har gjort hele sesongen.
– Vi har fått så mange trøkker den sesongen her, og da blir det sånn. Det går ikke på motivasjon. Vi får smell på smell, så blir det alt for stygt til slutt.
Joacim Jonsson raste mot AaFKs spill:

Mener det ser ut som laget «gir faen»: – Det hadde klikka for meg

Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22
Eliteserien
Klokkeklar før sitt siste «Ælv Clasico»: – Høsten kan fortsatt bli brun
19/11/2021 PÅ 20:43