Start - Odd 0-5
– Vi scorer fem flotte mål. Det er mye å bygge videre på etter dette, sa Odd-sjef Jan-Frode Nornes etter lørdagens storseier over Start i Kristiansand.
Eliteserien
Klarer ikke forklare hva som skjedde: – Våknet og tenkte «er det virkelig sant?»
31/10/2021 PÅ 14:37
Det så lenge ut til at Odd skulle legge bak seg en eliteseriekamp uten scoring av Torgeir Børven, men den giftige 28-åringen fornektet seg ikke og kjørte et helt eget show gjennom store deler av den andre omgangen mot Start.
Se høydepunktene fra kampen her. Saken fortsetter under videoen.

Se høydepunktene: Start - Odd 0-5

Med en straffescoring like etter pause og en nettkjenning på en Ruud-corner etter en drøy times spilt, var det liten tvil om at Børven kommer til å bli savnet i Skien når han tar turen nordover til Trondheim i løpet av sommeren.
– Er det fristende å bare si nei til Rosenborg nå, og bare holde Børven så lenge som mulig i klubben nå?
Ja, selvfølgelig. Han bare bøtter inn mål, men det ligger ikke i mine hender nå, svarte Nornes til Eurosports utsendte etter kampen.
Også fjorårets toppscorer var strålende fornøyd etter lørdagens storseier. Etter kampen fikk Odds spydspiss spørsmål om fokuset er litt forstyrret rundt den mye omtalte overgangen til Rosenborg.
Jeg føler at jeg har holdt fokus de første fire kampene. Mulig folk mener noe annet, men jeg har fokusert på det jeg kan gjøre noe med. Jeg går for å score uansett hvor jeg spiller, sa Børven.
Se hva Torgeir Børven sa til Eurosport etter kanonkampen mot Start her. Saken fortsetter under videoen.

RBK-klare Børven: – Jeg går for å score uansett hvor jeg spiller

Drømmestart

Det har aldri endt målløst på 26 møter mellom Start og Odd i Eliteserien, og heller ikke etter lørdagens oppgjør på Sør Arena manglet det altså på scoringer.
Odd spilte med 18 år gamle Filip Jørgensen fra start i Kristiansand, og debutanten kunne tidlig smile for Odd-scoring i den sørlandske sommervarmen. Allerede etter fire minutter spilt sendte nemlig fjorårets toppscorer en fin pasning gjennom til Markus Kaasa, som på elegant vis løftet ballen over kepper Wichne og i nettet.
En skulle bli til to for gjestene fra Skien, for kun åtte minutter senere skjedde det noe smått utrolig på Starts banehalvdel. Vebjørn Hoff fikk en enkel heading fra nevnte Filip Jørgensen på egen banehalvdel, og satt fart mot et svært ryggende Start-forsvar. Indreløperen ga seg ikke før han fyrte av fra 17 meter. Avslutningen var strålende, og Odd gikk opp til 2-0.
– Det er ikke verre. Deilig når den sitter, sa Vebjørn Hoff til Eurosport i pausen.
Se video av den spesielle scoringen her. Saken fortsetter under videoen.

Får spasere fra midt på egen halvdel og banke ballen i mål

Kun få minutter etter den bissare scoringen av Vebjørn Hoff, kom Start-spiller Aremu Afeez i begivenhetens sentrum for noe helt annet. Like etter en corner for sørlendingene, fikk Kachi tak i ballen og kunne storme på en kontring for bortelaget. Det ville derimot Aremu ikke ha noe av, og nigerianeren taklet sin landsmann stygt på vei framover på banen.
Omtrent samtlige av de helhvite ute på banen ropte på rødt kort, men dommer Kringstad nøyde seg med det gule kortet.
Se video av taklingen her. Saken fortsetter under saken.

Raser etter denne taklingen: – Karrieretruende

Start hadde ikke vunnet på de siste ni møtene med skienslaget, og heller ikke i dag ble det noe særlig fulltreffer for makrellene fra sørlandet. Med to Børven-scoringer, samt en fulltreffer fra Tobias Lauritsen, endte kampen til slutt hele 5-0 til Odd.

Slik stilte lagene

Start (4-2-3-1): A. Wichne - E. Wichne, Jørgensen, Daland, Tønnessen - Aremu, Schulze - Bringaker, Markovic, Kabran - Skålevik.
Odd (4-3-3): Rossbach - Ruud, Bjørtuft, Hagen, Risa - Hoff, Jørgensen, Kitolano, - Kaasa, Børven, Kachi.
Eliteserien
Brennhet Lehne Olsen: Dette har ikke LSK klart siden 2006 og Rösler
18/09/2021 PÅ 17:57
OBOS-ligaen
Rekdal tuktet gamleklubben – økte forspranget til konkurrentene
29/08/2021 PÅ 14:56