OSLO (eurosport.no):
For bare en måned siden hadde ikke Osame Sahraoui vært på noen norske landslag, kun for hans andre nasjonalitet . Men i løpet av september har det endret seg veldig.
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
For 19-åringen har tatt enorme steg denne sesongen, og etter å ha imponert den siste tiden og på U19-samling i september ble han nå forfremmet til U21-laget.
– Jeg ser frem til muligheten til å spille med de store gutta, og skal komme inn og sette mitt preg med en gang, forteller Sahraoui da eurosport.no spør han om uttaket.

– Han får et lag til å puste

Unggutten er full av selvtillit på egne vegne, men selv om han har tro på seg selv så er det ingen tvil om at det er en solid dose hardt arbeid som har tatt han dit han er i dag.
Landslagssjef for G19-landslaget, Pål Arne «Paco» Johansen, har tidligere fortalt mye om hvordan Sahraoui imponerte på sin første landslagssamling.
– Han er særlig god på assists og på å sette opp andre i scoringssituasjoner. Som nest siste eller tredjesiste på ballen er han veldig bra. Han får et lag til å puste og er en spiller du kan gi veldig mye frihet og han løser den rollen godt, var blant lovordene han hadde om 19-åringen.
Nå hopper han to årstrinn opp, noe han selv ser frem til.
– Det er selvfølgelig morsomt at jeg får tilliten allerede nå. Det viser bare at jeg gjør bra ting ute på banen og det skal jeg fortsette med, forteller Vålerenga-spilleren.

U21-landslagssjefen er imponert

Også Leif Gunnar Smerud, som er U21-landslagssjef, er imponert av Sahraoui.
– Osame er en meget smart fotballspiller som er god med ballen, har god frekvens i arbeidet uten ball og som er i stand til å bidra med målpoeng. Nå gleder vi oss til å bli enda bedre kjent med han, og vi tror jo at han vil passe inn hos oss, skriver han i en SMS til eurosport.no
Han har heller ingen betenkeligheter ved å ta inn en som er to år eldre, og som ikke har vært mye på landslag før.
– Han skal bare komme å være seg selv, og så virker han så relasjonell av seg at jeg tror han vil kunne spille andre gode, forteller han, og sier også at den gode samlingen han hadde med U19-laget var mye av grunnen til at han fikk sjansen med de litt større guttene denne gangen.
Treneren i hverdagen, Dag-Eilev Fagermo, åper at oppholdet på landslaget skal bidra med erfaring. Spesielt med tanke på at han er en del yngre enn de fleste andre der.
– Jeg håper han får mer internasjonal erfaring, kommer sammen med andre gode spillere, får med seg litt andre kulturer og en annen spillestil og så videre. Det er mye god læring der, forteller han.
Nettopp erfaringen er også noe Sahraoui selv håper å få med seg.

Vil lære av de «etablerte»

Han ser på det som en ypperlig mulighet til å lære fra spillere som har vært med i toppfotballen litt lengre enn han.
– De har spilt en del kamper på et høyere nivå enn jeg har gjort. Så jeg må observere de andre spillerne litt, og når jeg tilpasser meg systemet og spillerne så kommer det til å bli bra, sier han.
Flere lagkamerater av 19-åringen er også tatt ut. Kristoffer Klaesson og Aron Dønnum skal også trekke på seg landslagstrøya mot Portugal og Hviterussland i den kommende samlingen.
– Det er bra at Osame har fått muligheten der, og han fortjener det. Han er mer enn god nok til det og han er klar for steget opp, sier Dønnum om lagkompisen.
Her er hva Osame Sahraoui sa etter den forrige landslagssamlingen med U19:

Vålerenga-stjerneskudd etter første landslagssamling: – Jeg klarte meg bra

Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22
Eliteserien
Klokkeklar før sitt siste «Ælv Clasico»: – Høsten kan fortsatt bli brun
19/11/2021 PÅ 20:43