Vålerenga - Viking 2-1
For Vikings del var det gledelig å se Axel Óskar Andrésson tilbake i startelleveren for første gang siden skaden han pådro seg for 15 måneder siden, men i troppen var det ingen Tommy Høiland.
Eliteserien
Ekspertens tordentale: – Leverer på et så skrekkelig nivå at jeg blir flau
14/10/2022 KLOKKEN 19:38
Utelukkende sportslige årsaker melder spissen selv. Det samme sier trener Bjarne Berntsen til Eurosport.
Etter tapet på sin gamle hjemmebane i Skien sist, hadde Dag-Eilev Fagermo kaptein og nøkkelmann Jonatan Tollås Nation tilbake. VIF-treneren slapp også til talentet Osame Sahraoui i hans første Eliteserie-kamp fra start.
19-åringen markerte seg tidlig, da han elegant og smart hoppet over ballen som fortsatte sin ferd til Aron Dønnum. Sistnevnte greide imidlertid ikke å overliste Iven Austbø alene med ham, og returen greide aldri Sahraoui å få kontroll på etter kampens første store sjanse.
Men det var likevel Vålerenga som tok ledelsen, da Mathias Vilhjalmsson stusset inn en corner - og satte inn sitt tredje mål for sesongen. Fortjent ledelse til hjemmelaget, som varte omgangen ut.
– Vi har øvd mye på den. Den var lekker den, så det var deilig å se den gå inn, sier Herolind Shala.
Viking var langt bedre med i starten av økt nummer to og skapte noen sjanser, men det var hjemmelaget som hadde den største først. Den fikk de da et innlegg traff albuen til Andresson – som hadde armen bak ryggen – og kveldens dommer pekte på straffemerket.
– Det blir veldig vanskelig å være forsvarsspiller hvis det der er starffespark, kommenterte Eurosport-ekspert Tor Ole Skullerud.
Reaksjonene lot heller ikke vente på seg i sosiale medier:
Men Vilhjalmsson var ikke like sikker som tidligere tidligere i sesongen, og Iven Austbø var raskt nede og reddet - akkurat som han gjorde på Intility også forrige sesong, da Viking vant hele 4-0.
Og så smalt det skikkelig fra Viking, og for tredje kamp på rad ga Vålerenga fra seg en ledelse. Med et lekent angrep, som inneholdt flikker og lekne pasninger, spilte til slutt Veton Berisha uselvisk på tvers til Ylldren Ibrahimaj inne foran mål, som fra fem meter fikk en enkel jobb med å trille ballen inn i det åpne, gapende garnet.
Samme Andresson trøblet tidvis, og ikke lenge etter den feilaktige straffen var han meget nær å sette ballen i eget nett, da Sahraoui fint slo inn fra venstresiden.
Men der Vålerenga var best før hvilen, var Viking best etter. De klarte imidlertid ikke å utnytte det i form av scoring. Det var det i stedet hjemmelaget som gjorde med snaue fem minutter igjen av ordinær tid, da Sam Adekugbe sendte ballen på tvers av feltet, til innbytter Deyver Vega som kunne banke inn 2-1-målet bak en utspilt Austbø.
I sluttminuttene var Austbø nærmest alene bak der for gjestene som jaget utligning, og bare en god involvering fra målvakten hindret en annen innbytter, spissen Benjamin Stokke, scoring på overtid.
(Artikkelen fortsetter under):

Tror han vet årsaken til at VIF sliter mot slutten av kampene

Christian Dahle Borchgrevink ble kåret til banens beste, og innrømmer at laget hang i tauene mot slutten av kampen.
– Så til de grader, i hele andre omgang sliter vi med få tak i ballen. Men vi jobber og blør, og trekker inn de tre på slutten der, sier backen til Eurosport.
Dag-Eilev Fagermo pustet lettet ut etter kampen.
– Det er de siste minuttene der man spør seg selv hvorfor man driver med dette her. For det er tøft. Men vi greide det, da, sier Fagermo til Eurosport med et smil, vel vitende om at laget trøblet mot slutten av kampen nok en gang.
– Jeg tror jeg vet hvorfor. Vi gjør nok litt feil taktisk, og er ikke gode nok i det høye presset. Vi gjør det feil og det blir mye løoing. i Dag mister vi kommandoen til tider, fordi vi ikke greier det godt nok, sier Fagermo og legger til:
– Det er en jobb å gjøre her med det laget. Det er rart, for det funket veldig bra inn mot seriestart, og så har det vært litt opp og ned. Men det viser at det forskjell på treningskamper og seriespill.
(Artikkelen fortsetter under):

Blytung sesongstart for Viking: – Dette er realiteten

Viking står fortsatt uten seier etter de fire første kampene, mens Vålerenga med den scoringen klatret helt opp til femteplass.
– Jeg fikk veldig godt svar fra laget, spesielt i annen omgang, men veldig surt og bittert at vi skulle miste ett poeng på slutten på et unødvendig frispark og at vi ikke klarte å klarere ut ballen av eget forsvar, sier Bjarne Berntsen.
Se høydepunktene:

Se høydepunktene: Vålerenga - Viking 2-1

Eliteserien
Viking-spiller ute resten av året etter mareritt-sesong: – Vært voldsomt tungt
28/09/2022 KLOKKEN 19:21
Eliteserien
Roser ungutten før ilddåpen i «Norges største kamp»: – Det er imponerende
04/09/2022 KLOKKEN 10:19