Det bekrefter Vålerenga på sine nettsider langfredag.
– Jeg har over en tid nå sett at Fredrik har gjort det bra i Nederland, og det var således ingen overraskelse da vi nå ble kontaktet av PSV og ble informert om at de ønsket å benytte sin opsjon på kjøp, sier sportslig leder Jørgen Ingebrigtsen til klubben.
Eliteserien
Se høydepunktene: Tromsø med kruttsterk trepoenger på Åråsen
6 TIMER SIDEN
Oppegård, som fylte 17 år like før han dro på lån til PSV, har stort sett spilt på de eldste akademilagene i klubben, men har også fått prøve seg med A-laget i noen perioder.
Ingebrigtsen legger ikke skjul på at hele klubben er svært stolt over ungutten.
– Da Fredrik dro sa jeg at vi gjerne tok han tilbake etter låneperioden hvis det ble resultatet, men at vi ville bli enda gladere, og veldig stolt, hvis han lykkes der nede. Nå får han en kjempemulighet, og vi i VIF er veldig stolte over å ha vært med å utvikle enda en spiller til internasjonal fotball, sier han til Vålerenga.
Før Oppegård ble lånt ut til Hallvar Thoresens gamle klubb, fikk han ti kamper for Vålerenga 2 i 2019 - noe som resulterte i fire mål. Den ferske Nederland-proffen kom til Vålerenga fra KFUM Oslo og har en rekke aldersbestemte landskamper for Norge.
Oppegård kan belage seg på å snakke litt norsk i gangene på ærverdige Philips stadion, for både Mathias Kjølø (18) og Herman Geelmuyden (18) spiller allerede for klubben.
Sett denne?

Vrakes til tiårets lag i Eliteserien – sjekk hele laget her

Eliteserien
Se høydepunktene: Gjenåpningsfest i Drammen – Strømsgodset scoret fem
6 TIMER SIDEN
Eliteserien
Kapteinen uenig med ekspertene: – Der er det stor gutt mot liten gutt
6 TIMER SIDEN