Viking - Vålerenga 2-2
STAVANGER / OSLO (Eurosport): Mye sto på spill da Viking tok imot Vålerenga i Stavanger. Der siddisene ønsket å gi Bjarne Berntsen en fin avslutning i det som var hans siste hjemmekamp som Viking-trener, kunne Vålerenga feste et grep om tredjeplassen.
Eliteserien
Kribler i kroppene til LSK-duoen før derbyet: – Gleder meg som en liten unge
25/05/2022 PÅ 06:49
Det så Oslo-klubben lenge ut til å gjøre, men i sluttminuttene ga Vålerenga bort en tomålsledelse.
Det betyr at Vålerenga må vinne i siste serierunde mot Start 22. desember for å være garantert tredjeplassen. Før den tid skal imidlertid både Odd og RBK spille hengekamper, noe som gjør at det utgangspunktet kan forandre seg.
Hadde de vunnet mot Viking, ville uavgjort mot Start vært nok.

– Vi blir litt pinglete

Aron Dønnum sendte Vålerenga opp i føringen rett før pause, før samme mann økte til 2-0 minutter ut i andreomgang.
– Jeg synes det er slurvete. De to målene vi slipper inn er irriterende, og så skulle jeg ha scoret én til i første. Hadde jeg scoret tre, hadde vi kanskje vunnet. Det føles som et tap akkurat nå, men vi tar med oss det ene poenget, sa Dønnum til Eurosport etter kampen.
Veton Berisha reduserte med ti minutter igjen på klokka, før Zymer Bytyqi satte inn Vikings andre to minutter før fulltid.
– Vi blir litt pinglete når de tar tak i ballen og spiller etablert mot oss. Det har Viking egentlig ikke vært så gode på. Det blir pinglete ikke å ta tak i ballen og spille vår fotball som vi pleier. Det er kjipt, men sånn er det, sier Dønnum.
VIF-trener Dag-Eilev Fagermo tok det ikke like tungt.
– Det var et veldig viktig poeng. Vi er dessverre kjørte da det er tjue minutter igjen. Vi spilte kamp mot Rosenborg på mandag, vi har ikke noe særlig å rullere med på grunn av skader, så da er det ikke energi igjen, sa Fagermo til Eurosport, og viste videre til at Viking hvilte mange spillere sist helg.

Kjartansson benket

Der Viking stilte toppet, med blant andre Zymer Bytyqi tilbake fra skade, var det flere endringer på VIF-laget som slo RBK 1-0 i forrige seriekamp.
Matthías Vilhjálmsson kom inn for landsmann Vidar Örn Kjartansson på topp.
I tillegg var Sam Adekugbe og Magnus Lekven ute med skader. Inn kom Felix Horn Myhre og Fredrik Oldrup Jensen.
– Nå handler det om å være kynisk og få med seg det som trengs for å ta den bronsen, varslet Fagermo overfor Eurosport før kampen.

Tverrliggertreff av Dønnum

Og det var ikke mye festfotball av Vålerenga innledningsvis i kampen. Viking styrte det meste, og kom til sin første sjanse ved Veton Berisha etter fem minutter.
Vikings toppscorer fikk til en god avslutning, men ble stoppet av VIF-keeper Kristoffer Klaesson.
Siddisene fortsatte å produsere mest, men etter halvtimen spilt fikk Aron Dønnum to gigantiske sjanser.
Matchvinneren fra kampen mot RBK kom seg plutselig alene med keeper etter en lang ball bakfra, men vingens lobb gikk i tverrliggeren. Sekunder senere fikk han sjansen igjen, men den blåste han over fra skrått hold. Reprisene viste at ballen var innom hånda til Dønnum i forløpet av den første sjansen.

– Blir for enkelt

Rett før pause skulle imidlertid Dønnum få sjansen igjen, da satt den.
Et langt utspark fikk Viking i ubalanse. Vålerenga broderte seg gjennom Viking-forsvaret, og til slutt satte Dønnum ballen mellom beina på Iven Austbø og i mål.
– Veldig bra spill. Tiki-taka. Veldig bra av Matti, sa Dønnum til Eurosport i pausen.
– Det er to utspark fra keeper som blir sjanser. Det blir for enkelt, fastslo Vikings Viljar Vevatne.

Intense sluttminutter

Viking-forsvaret svarte imidlertid ikke på tiltale da Dønnum satte inn sitt andre for kvelden tidlig i andreomgang. Vingen fikk gå lenge upresset og prikket inn 2-0 med en gnistrende avslutning. Det var Dønnums tredje scoring på to kamper.
Vålerenga så ut til å ro seieren i land, men med ti minutter igjen på klokka eksploderte det.
Viking fikk et frispark i skuddhold og Vålerenga plasserte Johan Lædre Bjørdal på strek. Berisha fikk akkurat touchet ballen nok til at Bjørdal og Klaesson slapp ballen mellom seg og i mål.
– Det er høl i huet det frisparket vi slipper inn. Det er bare å gå ut, da går ikke den inn. Men det henger sammen med at vi er kjørte, sa Fagermo om scoringen.
Sju minutter senere kom også utligningen. Sondre Bjørshol fant Bytyqi bak i feltet. Midtbanespilleren tok ned ballen og prikket inn 2-2.
Det ble også sluttresultatet.
Eliteserien
Søvnløs Fagermo etter smellen i Bodø: – For dårlig trenerarbeid
21/04/2022 PÅ 13:07
Eliteserien
Tripic-perle overlistet umulige Grytebust: – En ubeskrivelig følelse
10/04/2022 PÅ 19:52