Foto: Vålerenga Fotball
Vålerenga bekrefter at de har hentet midtbanespilleren, som også kan spille lengre fremme på banen.
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
– Det føles veldig godt å være på plass. Jeg har vært på hotellet noen dager, så nå gleder jeg meg virkelig til å komme i gang, sier Bjørdal til VIFs nettsted.
23-åringen kommer fra et opphold i belgiske Zulte Waregem. Der har han vært siden 2018. Før det var han i Aalesund, Brighton og på utlån i IFK Göteborg.
Bjørdal har scoret totalt fire mål på 43 kamper i Belgia.

Føler seg ønsket

– Først og fremst har jeg følt meg veldig ønsket her over lang tid, og så var den personlige timingen riktig. Forhåpentligvis får jeg spille masse fotball, også har klubben et veldig spennende prosjekt på gang, sier sunnmøringen.
VIF-trener Dag-Eilev Fagermo er også meget godt fornøyd med å ha sikret seg spilleren. Han forteller at Bjørdal er tiltenkt en slags indreløperroller, men at han kan bekle de fleste offensive posisjonene fremover på banen.
– Henrik har, tross sin unge alder, rukket å få mye erfaring fra gode klubber i utlandet, og er en type som passer veldig godt inn i måten vi ønsker å spille fotball på, sier Fagermo.

Kontrakt ut 2023

I slutten av august kunne Eurosport erfare at Bjørdal var svært nær en overgang til VIF. Da sa sportslig leder Jørgen Ingebrigtsen følgende:
– Henrik er en kjempegod spiller. Hele Eliteserien, vil jeg anta, ville vært interessert i å få Henrik på laget hvis de hadde mulighet til det. Ung, norsk, landslagsspiller som har spilt masse kamper i Belgia de siste årene. Så han er en vi har fulgt med lenge og vi snakker jo jevnlig med hans folk.
Nå er overgangen et faktum. Bjørdal har signert en avtale ut 2023.
Sett denne?

Legger press på Fagermo: – Alt annet enn medalje er fiasko

Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38