Populære sporter
All sport
Vis alt

Utsetter nok en Eliteserie-kamp: 23 (!) spillere er utilgjengelige

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 28/05/2022 klokken 12:45 GMT+2

Nok en gang er Kristiansund nødt til å kaste inn håndkleet og utsette en kamp i Eliteserien. Dermed blir det ikke noe oppgjør mot Sandefjord for Christian Michelsens mannskap.

Christian Michelsen.

Foto: NTB

  • Få med det Fotball Direkte søndag fra klokken 17:00 på discovery+
Discovery fikk opplyst fredag ettermiddag at kampen mellom Sandefjord og Kristiansund utsettes.
Kort tid senere bekrefter Norges Fotballforbund utsettelsen i en pressemelding.
– Dessverre er det fortsatt omfattende sykdomsutbrudd i laget. Som på onsdag ville det ikke vært riktig ovenfor de to involverte lagene eller de andre lagene i ligaen å gjennomføre kampen. Fotballkamper skal avgjøres på et sportslig grunnlag. Sykdom og skade er selvfølgelig en del av fotballen, og det må og skal sitte langt inne å utsette kamper særlig på dette nivået. Sykdomsomfanget her er imidlertid fortsatt så stort at utsettelse måtte bli utfallet, sier konkurransedirektør i NFF, Nils Fisketjønn.

– Vi trenger noen dager fri

Tidens Krav skriver at hele 18 spillere er satt ut med sykdom (influensa A), i tillegg til at nordmøringene har fem mann ute med skader.
I tillegg er tre av fire trenere også syke.
Beslutningen om å utsette kampen mellom Sandefjord og Kristiansund ble tatt for kort tid siden, etter et møte med blant annet NFF og Kristiansund.
– Vi er glade for at kampen er utsatt. Nå trenger vi virkelig noen dager fri, skriver sportslig leder Terje Wiik i en SMS til Discovery.

Beleilig sommerpause

Kristiansund var også nødt til å utsette kampen mot Tromsø i midtuka. Les mer her.
Når uhellet først er ute, så er ikke timingen den verste, for etter helgens runde venter en tre ukers sommerpause i Eliteserien. Neste kamp for KBK er dermed ikke før lørdag 18. juni hjemme mot Bodø/Glimt.
Fredag formiddag beskrev KBK-lederen situasjonen som «helt syk» i et intervju med Tidens Krav.
– Det er gørr kjedelig. Vi hadde gledet oss til disse to kampene. Avstanden til lagene foran oss øker jo når vi ikke får spille. Og det er ikke gunstig at vi må ta igjen dette med flere midtukerunder, sa han til lokalavisen.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame