– Det jobber vi med nå. Vi håper å få unntak, slik at vi kan ta ut spillere i Norge til landskamp. Vi håper på et positivt svar, ved å legge opp til et veldig strengt regime, sa Ståle Solbakken til Discovery før helgen.
De skal følge den meget strenge UEFA-protokollen, og i tillegg mente han at de kan legge opp til et enda strengere regime ved hjemkomst, innenfor tilpassede rammer.
Eliteserien
Gauseth oppsummerer: Million-solbriller og Eliteseriens Rafael Nadal
17 TIMER SIDEN
– Det vil også kunne være enda strengere når de kommer hjem, ved at de kun kan være hjemme og teste, i tillegg til på trening. Det er nesten så vi overdriver det litt. Vi har lagt inn en søknad som jeg håper og har tro på at skal gå gjennom, sier landslagssjefen.
Ifølge en pressemelding fra Norges Fotballforbund skal disse rammene «sikre at spillerne følges tett opp av medisinsk personell, følger strenge karanteneregler ved å bo og oppholde seg helt avskjermet fra andre, men at de likevel kan utøve yrket sitt – trene og spille kamper med klubben sin – underveis i innreisekarantenen.»
Det planlagte landslagsuttaket var opprinnelig tirsdag 25. mai klokken 11. Nå er det utsatt til onsdag, i håp om at dialogen med regjereingen skal føre frem og gi unntak foi karantenebestemmelsene.
2. og 6. juni skal Norge spille privatlandskamper mot Luxemburg og Hellas. De skulle opprinnelig vært spilt på Ullevaal, men norske restriksjoner gjør at også disse flyttes utenlands, til Spania.
Eliteserien rulles i gang igjen 12. og 13. juni.
Solbakken har full forståelse for at de ikke kan ut Eliteserie-spillere dersom de ikke får et slags unntak.
– Det sier seg selv at vi ikke kan ha med de spillerne da, det skjønner alle, sa Norge-sjefen fredag.
– Hvor mange er aktuelle da, dersom dere får unntak?
– Slik det ser ut nå, regner jeg med at det kommer med fire-fem Eliteserie-spillere. Kanskje opp i seks også, men det er alt ettersom hva som skjer med dem som spiller i utlandet de neste dagene.
Fredag ble det klart at utøvere som skal til OL og Paralympics i Tokyo, i tillegg til nødvendig støttepersonell, får unntak fra kravet om opphold på karantenehotell etter utenlandsreiser.
Utøverne må fortsatt være i karantene fram til de har testet negativt på en koronatest som er tatt tidligst tre dager etter at ankomst i Norge.
Eliteserien
Fikk ikke spilletid av Rekdal – nå lånes han ut til gamleklubben
EN DAG SIDEN
Eliteserien
Keeperhelten reddet ett poeng: – Alle sin drøm
I GÅR PÅ 06:25