Det meddeler Viking selv i en pressemelding torsdag morgen.
Der kommer det frem at det var leder i Vikinghordene, Roar Åkerlund, som rapporterte inn hendelsen til klubbledelsen like etter kampslutt, og at det ble avholdt et møte med sikkerhetssjef, forsanger på Felt O, supporterleder og daglig leder i Viking Fotball søndag kveld.
I pressemeldingen skriver klubben at de har behandlet saken etter veilederen for rasisme og diskrimineringssaker utarbeidet av Norsk Toppfotball og at politiet er varslet.
Eliteserien
To forskjellige metoder: – Det kan vi bli litt straffet for
EN TIME SIDEN
Den aktuelle personen har selv erkjent hendelsen. Tilskueren utestenges fra SR-Bank Arena, og andre arrangementer i klubbens regi, i 30 kamper, og ekskluderes fra Vikinghordene i samme tidsrom.
– En trist sak for alle som er glad i fotball og Viking. Vi ønsker å beklage overfor Bodø/Glimt, øvrige tilskuere på SR-Bank Arena og resten av fotball-Norge. Vi ønsker ikke at slike situasjoner skal oppstå på våre tribuner, og vil fortsette å jobbe aktivt sammen med idretten i kampen mot rasisme og diskriminering, sier daglig leder i Viking Fotball, Eirik Bjørnø.
Han ønsker samtidig å rose reaksjonen supporterene kom med, og i meldingen heter det at «Den indre justisen i supportermiljøet er viktig i kampen for å få bukt med diskriminering, hets og sjikane på fotballkamper. Felt O har demonstrert at denne står sterkt i Stavanger.»
– Da situasjonen oppstod viser det verdisettet og selvjustisen blant våre supportere. De tok raskt affære og fjernet vedkommende fra stadion, og varslet oss i klubben. Dette viser at det holdningsskapende arbeidet som drives frem i ulike deler av Norsk idrett bærer frukter, sier Bjørnø.
Tilskueren, som er anonymisert i pressemeldingen, kommer også med sin beklagelse.
– Jeg angret umiddelbart etter at ordene datt ut av meg, og forstod at dette var alvorlig og galt. Jeg vil beklage til Bodø/Glimt og til øvrige supportere. Dette ble helt feil, og jeg har skuffet meg selv og de rundt meg.
«Skulle vedkommende vise en betydelig vilje til holdningsendring, for eksempel gjennom å ta del i kurs i regi av Norsk Toppfotball eller klubben, har klubben mulighet til å redusere antall kampers utestengelse etter en diskresjonær vurdering.» skriver Viking i meldingen.
Eliteserien
Bernt oppsummerer: «Raser» mot kallenavn, reiseråd og twerking
EN TIME SIDEN
Eliteserien
Den 12. mann: Dialekt-trøbbel og tribunemat
2 TIMER SIDEN