Sivert Gussiås har vært et solid tilskudd i Sandefjord siden overgangen fra Molde i januar. Med sju mål på 11 startende kamper for et lag som var ventet å kjempe med nebb og klør for å overleve i Eliteserien, har 21-åringen imponert i den blå drakten.
Nå kan Eurosport erfare at minst én klubb har vært og sett på Gussiås i år. I tillegg skal det også være utenlandsk interesse for 21-åringen, noe også agent Espen Røbekk bekrefter overfor Eurosport.
Eliteserien
Lanserer «QR-drakt» med Qatar-budskap: – Penger trumfer fortsatt menneskeliv
EN TIME SIDEN
– Det er stor interesse for Sivert, både fra utlandet og i Norge, sier Røbekk, som samtidig fastslår at det ikke er rart at Gussiås er en interessant mann for flere klubber, etter det han har levert så langt denne sesongen.

– Kjekt å bli lagt merke til

Det er liten tvil om hva den 21 år gamle moldenseren synes om interessen rundt ham.
– Det er veldig kjekt at det man gjør blir lagt merke til. Jeg føler at jeg har hatt en veldig fin utvikling, og jeg er veldig innstilt på å fortsette den gode utviklingen, sier Gussiås til Eurosport.
Sandefjord-spissen trives i hvalfangerbyen, og har ingen umiddelbare planer om å forlate skuta med det første.
– Foreløpig er alt fokus på Sandefjord og resten av sesongen. Når tiden er inne for å ta neste steg, så må man gripe muligheten, men foreløpig trives jeg godt her i Sandefjord, fortsetter han.

– Fått gode skussmål fra trenerne

Gjennom hele fjoråret, fra januar til desember, var Sivert Gussiås på utlån til OBOS-ligaklubben Strømmen. Der noterte moldenseren seg for 12 nettkjenninger på 28 kamper, før han altså ble solgt fra Molde til Sandefjord i vinter.
Hovedpersonen selv mener han har tatt steg etter overgangen til hvalfanger-klubben.
– Det handlet om å få mest mulig ut av den første tiden min her, og jeg synes virkelig det har vært et veldig lærerikt halvår.
– Jeg har fått gode skussmål fra trenerne siden jeg kom, og føler selv at jeg har tatt steg som fotballspiller, sier Sandefjord-spissen til Eurosport.
Eliteserien
Bortvist fra Aspmyra etter rasistiske tilrop – politiet oppretter sak
4 TIMER SIDEN
Eliteserien
Fikk gult kort for filming: – Jeg tar det, beklager!
17 TIMER SIDEN