Torsdag kom kulturminister Abid Raja med beskjeden om at Eliteserien sparkes igang 16. juni. Samtidig kan toppfotballklubber trene med fullkontakt med umiddelbar virkning.
Mjøndalen og FK Haugesund er to av klubbene som gleder seg over nyhetene.

Overrasket

Eliteserien
Flere profiler på utgående kontrakt: – Vi ønsker å beholde han
19 TIMER SIDEN
– Det er veldig gledelig med en avklaring på all usikkerheten. Vi har vært spente. Vi fikk i forrige uke signaler på at det kunne bli en positiv avklaring. Likevel var det kanskje litt i overkant at man kunne starte opp med fullkontakt-treninger allerede nå, sier sportssjef i Mjøndalen, André Nevstad, til Eurosport.
– Det er jo en lettelse å vite at man kan komme i gang igjen. Ikke minst så er det jo et tegn på at samfunnet er på rett vei, sier John Harald Log, daglig leder i FK Haugesund.
– Var du i likhet med Nevstad overrasket over at det åpnes for treninger med fullkontakt allerede nå?
– Ja, vi var litt overrasket vi også.

Vil jobbe for å lette permitteringer

MIF og FKH er de to eneste klubbene i Eliteserien hvor spillerne fortsatt er 100 prosent permitterte. Begge klubbene vil nå jobbe for å lette på situasjonen.
– Når vi nå har fått datoer å forholde oss til, og ikke minst seriestart, er det klart at vi ønsker å komme i gang igjen så raskt som mulig. Vi skal ha et møte nå i kveld hvor vi vil gjennomgå hvordan vi håndterer dette i nærmeste fremtid. I tillegg vil vi ha et møte med spillerutvalget, sier Nevstad.
– Kan spillerne være tilbake på feltet allerede i morgen?
– Det vil jeg ikke uttale meg om enda. Dette er veldig ferskt. Det jeg kan si er at vi vil få en god periode til å forberede oss til seriestart, og den skal vi utnytte best mulig.
Log kan heller ikke si når spillerne vil være tilbake på feltet.
– Det må vi først ta med spillerne og klubben. Det er klart vi må åpne for å komme i gang. Når det gjelder hvilken dag vi starter for fullt, må vi ha en prosess på. Det må planlegges nærmere.
Eliteserien
Knutsen om det kommende overgangsvinduet: – Et vanskelig marked
19 TIMER SIDEN
Eliteserien
Rekdal endelig klar – gjenforenes med «Paco»
I GÅR PÅ 08:02