Se Eliteserien på discovery+!
Sarpsborg - Vålerenga 2-1
– Dette er vrient for oss emosjonelt, men samtidig går fotballen og businessen videre. Slik situasjonen er nå må vi gjøre det beste ut av det, sa sportssjef Thomas Berntsen til Sarpsborg Arbeiderblad om at de jobbet for å låne ham ut grunnet for mange spillere på utlendingskvoten.
Eliteserien
Dette er de nominerte til Årets spiller i Eliteserien
15 TIMER SIDEN
I det 81. minutt kom han på banen for første gang siden 25. juni.
Noen minutter senere senket han Vålerenga da han utnyttet en dårlig vurdering av unggutten Brage Skaret og scoret alene med Kjetil Haug, som ikke sto veldig godt plassert.
– Han lå lengst nede i fryseboksen, under alle varene som har gått ut. Jeg trodde ikke vi skulle få se ham i Sarpsborg mer, sier Discovery-ekspert Joacim Jonsson.
Selv var matchvinneren glad etter kampen.
– Selvfølgelig føles det bra å vinne i dag. Det har vært vanskelig, men jeg har fortsatt å jobbe og nå har jeg scoret. Jeg er veldig glad for å hjelpe laget, sier Muhammed til Discovery.
– Du ser det på ham når han scorer, det er deilig for ham. Det er moro, det, sier lagkamerat Jonathan Lindseth til Discovery.
Sarspborg-trener Lars Bohinen var klokkeklar på hvorfor Muhammed ikke har vært å se på banen.
– Han har vært for dårlig, enkelt og greit. Han har ikke trent bra nok, hatt feil fokus lenge. Men han har tatt opp hansken nå de siste ukene, og det var grunnen til at han kom med i troppen i dag. En belønning, sier Bohinen til Discovery, og sier at han mot slutten av kampen fulgte magefølelsen med å sette ham innpå.
– Noen ganger må du stole på magefølelsen. Det gjør du ofte som trener. Noen ganger bommer du, og noen ganger treffer du, sier han med et smil.
Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo var ikke like fornøyd.
– Det er forferdelig skuffende. Vi gjør egentlig en veldig god bortekamp. Det er for store feil bakover på begge målene. Det er derfor vi er der vi er, sa VIF-trener Dag-Eilev Fagermo etter kampen.
Vålerenga ligger på 7. plass med ti poeng opp til Viking på bronseplass.
(Artikkelen fortsetter under):

Klokkeklar beskjed om matchvinner-helten: – Han har vært for dårlig

Sirup

I den første omgangen var det «ikke mye å skrive hjem om». Anton Saletros hadde et brukbart langskuddforsøk da han fikk spasere gjennom en paradegate lik Karl Johan i Vålernga-forsvaret, mens bortelaget hadde den aller største sjansen.
Amor Layouni la inn fra venstrekanten og Vidar Örn Kjartansson stupheadet ballen i stolpen.
– Det var sterk motvind og vi er fornøyde med å komme ut av det med 0-0, egentlig. Vi får medvind i andre og så forhåpentlig får vi litt mer fart i skøytene. Det har vært litt sirup, egentlig, men også litt bevisst med tanke på værforholdene, sa VIF-kaptein Jonatan Tollås Nation til Discovery i pausen.
Om «Hjallis» ville vært fornøyd med tempoet Vålerenga innledet omgang to på, vites ikke, men det var uansett de som tok ledelsen.
Unge Odin Thiago Holm fortsetter å imponere, og han slo en flott stikker til Amor Layouni som fikset den målgivende pasningen. Kjartansson dukket opp foran mål, sendte kula i garnet på en berøring «som alltid», og feiret som om han hadde avgjort cupfinalen.
Den betydde nok mye for islendingen, som har slitt foran mål denne sesongen. Dette var bare hans fjerde scoring for året.
– Masse skryt til Thiago Holm som setter opp Layouni. Det er han som gjør forarbeidet, med en herlig pasning mellom back og stopper. Og så er det inn til Vidar Örn Kjartansson, og det er nesten utilgivelig at lar ham stå så alene når det kommer til innlegget, kommenterte Discovery-ekspert Tor Ole Skullerud.
Hans forrige scoring kom 3. oktober, i 3-0-seieren over Godset. Før det satte han inn ett mot Viking i slutten av august, og den første kom før skadeavbrekket, helt tilbake i tapet mot KBK 16. mai.
(Artikkelen fortsetter under):

Skuffet Fagermo: – Derfor gjør vi det ikke bedre

«Ørnen» ned på jorda

Men «Ørnen» og VIF kom veldig raskt ned på jorda igjen.
Med ti minutter igjen av ordinær tid utlignet Jonathan Lindseth – som virkelig har funnet målformen de siste kampene – for Sarpsborg. Etter et Mikkel Maigaard-frispark ble det full kalabalik inne i feltet, der ballen spratt i ansiktet til Magnar Ødegaard og ned i armen hans, før den spratt videre og Lindseth kunne score via foten til Tollås Nation.
Lindseth har nå seks mål på de fire siste kampene.
– De har slitt og slitt med å skape sjanser, og det trengtes et frispark. Lindseth plukker opp nedfallsfrukten, kommenterte Skullerud.
Innbytter Henrik Udahl fikk en kjempesjanse i det første av hele åtte overtidsminutter etter hodeskader tidligere i kampen, forært av Sarpsborg-keeper Anders Kristiansen, men ballen kom for kjapt på ham og han fikk ikke avsluttet skikkelig fra fem meter.
Så dukket altså Rashad Muhammed opp.
Seieren betyr også at Sarpsborg langt på vei har sikret plassen, etter at Brann tapte hjemme mot Viking tidligere i kveld. Avstanden er nå på ni poeng ned til kvalifiseringsplassen med seks kamper igjen.
– Nå har vi tatt et skritt vekk fra nedrykksstriden og kan se oppover på tabellen, sier Lindseth til Discovery.

Se høydepunktene fra Sarpsborg - Vålerenga

Eliteserien
Kandidat til årets mål: Emil Konradsen Ceïde
16 TIMER SIDEN
Eliteserien
Kandidat til årets mål: Niklas Vesterlund
16 TIMER SIDEN