Før helgen ble det bestemt at klubbene i Eliteserien og OBOS-ligaen ble gitt treningsfri over helgen grunnet situasjonen rundt koronaviruset. Sportssjef i Bodø/Glimt Aasmund Bjørkan forteller at spillerne har trent på egenhånd i helgen.
– Spillerne har individuelle programmer. Vi forholder oss til det som er sagt at vi ikke skal delta på felles aktivitet, så de trener på egenhånd. Så skal det bli nye diskusjoner over helgen, sier han til Eurosport.
– Klarer spillerne å holde seg i form?
Eliteserien
Peker på forskjeller mellom Knutsens og Eggens 4-3-3: – Ingen blåkopi
2 TIMER SIDEN
– Det har ikke vært noe problem i helgen. Hvis det holder på lenger, må vi finne ut hvordan vi skal løse det. Det eneste vi vet nå er at vi har hatt fri fra fellestrening noen dager, så skal vi møtes på mandag. Men uansett så skal vi klare å håndtere det og gjøre det beste ut av hva som skjer.

Kritisk

Haugesund kom tilbake fra treningsleir på Marbella fredag og er en av flere klubber som sitter i karantene.
– Spillerne har fått noen programmer som de gjør hjemme og har fått med seg ball og litt utstyr, sier daglig leder i FKH, Eirik Opedal til Eurosport.
Torsdag satt NFF og NTF i et møte med klubbenes daglige ledere, hvor det ble besluttet at seriestarten skal utsettes til første helgen i mai. Mandag skal det gjennomføres et nytt telefonmøte hvor de diskuterer de økonomiske konsekvensene for klubbene. Opedal forteller at situasjonen ikke er gunstig for klubben.
– Det er ikke noe gunstig med tanke på økonomi eller noe som helst. Det er en kristisk situasjon for oss som alle andre, sier han, før han legger til:
– Jeg håper først og fremst vi får bukt med viruset, så får vi ta sesongen deretter. Folks ve og vel er det viktigste. Selv om det som klubb er kritisk for inntekter og økonomi, så må vi få bukt med det andre først.
Det er Glimt-sportssjef Bjørkan enig i.
– Fotball blir litt underordnet i dagens situasjon. Den usikre situasjonen for oss som er i fotballen er en ting, men de grepene som må gjøres, må gjøres. Det er alle enige om og støtter, og synes det er riktig at vi tar grep, sier han.

Ser positivt på ut utvide vinduet

På grunn av at seriestarten utsettes og frykten for spredning av koronavirus, blir det heller ikke mye aktivitet på overgangsmarkedet før vinduet stenger 1. april. Lørdag åpnet NFF opp for å forlenge overgangsvinduet i norsk fotball.
– Det ser vi positivt på, sier Opedal.
Stabæk, som også sitter i karantene etter treningsleieren på Marbella, er også positiv til utvidelsen.
– Det tenker jeg er veldig positivt. Akkurat nå er det vanskelig. Men uansett så vet man at ikke hvor lang tid det tar før serien er i gang, man må vite litt mer, så vi håper at det blir forlenget, sier daglig leder i Stabæk, Jon Tunold til Eurosport.
– Noen klubber har også åpnet for å måtte permittere spillere, er det noe dere ser på?
– Vi forholder oss til de rettningslinjene som blir besluttet. Så må vi se litt hva de andre klubbene gjør, men vi har ikke noe konkrete planer om det ennå. Det er viktig at klubbene diskuterer sammen, det er jo ingen som er vant til dette. Vi må finne gode løsninger for alle og ta en dag av gangen.
Sett denne?

Nedre halvdel: Derfor bør du ha Bamba på laget ditt

Eliteserien
Tilbake i manesjen etter turbulent vår: – Det var riktig å gi seg
14/09/2021 PÅ 07:49
Eliteserien
Fra medaljestrid til bunnform på få uker: – Ikke i nærheten av godt nok
14/09/2021 PÅ 06:16