Unggutten scoret to – får ros for akrobatikken av treneren

Sondre Skandsen

Oppdatert 01/07/2020 klokken 21:03 GMT+2

Kornelius Normann Hansen (19) scoret to ganger på åtte minutter og sikret tre poeng til Stabæk. Godsets ubeseirede rekke er dermed over.

Kornelius Normann Hansen

Stabæk - Strømsgodset 2-0 (2-0)
Det hele ble avgjort i minuttene før pause, da eks-Southampton-ungutten først scoret én gang, før han la på til 2-0. Det var alt bæringene trengte for å ta brodden fullstendig ut av et, for dagen, passivt Strømsgodset-lag.
– Det hadde vært deilig med tre mål, men sånn er det. Jeg er takknemlig for tilliten jeg har fått, og nå føler jeg at jeg beviser at jeg fortjener den, sa tomålsscoreren etter kampen.
Og treneren hans roser både målene og de akrobatiske ferdighetene han viste under feringen av 2-0-målet.
– Han gir oss energi. Det er kult at det er akrobatikk etter målet også, for det setter litt fyr på det hele. Kornelius har trengt noen uker, og dette gir han en sterk ryggrad, sa Janne Jönsson.
Det er tredje hjemmekamp og tredje nullen på rad. Det er veldig fint.
Stabæk klatret dermed opp på femteplass på tabellen, mens Godset nå ligger på sjette.
– Vi får en god start på kampen. Så får de et mål etter vår corner og deretter ett på innkast. Det gjør selvfølgelig vondt, sa Godset-trener Henrik Pedersen til Eurosport.
Spillet var mer modig i dag, og vi var bedre på ballen. Det skal vi ta med oss.
Se høydepunktene her:

Se Høydepunktene: Stabæk - Strømsgodset (2-0)

Godset best - så snudde det

Gjestene fra Drammen så svært skarpe ut innledningsvis. Mickelson fikk flere ganger slå innlegg fra venstrebacken, og Stabæk ble presset bakover. I tillegg kom Janis Ikaunieks til en god mulighet da han bredsidet utenfor etter et fint Mawa-raid. Hjemmelaget så farligere ut på kontringer, men de skulle etter hvert ta mer kontroll på matchen.
For Kornelius Normann Hansen ville vise seg fram. Først slo Godset-forsvaret sprekker da Edvardsen kom gjennom og slapp til 19-åringen som på lekkert vis curlet ballen i lengste. Kun åtte minutter senere viste bortelagets forsvar enda verre takter. Et innkast fra Solheim ble ikke fulgt opp av Leifsson. Stengels trakk seg i klareringsforsøket da ballen spratt på femmeteren, noe som gjorde at Normann Hansen kunne lobbe over en utrusende Viljar Myhra. Dermed stod det 2-0 til pause.

Kompakt Stabæk-forsvar

Gjestene i hvitt hadde alt å vinne etter hvilen, men mot et lavtliggende og kompakt Stabæk-forsvar skapte drammenserne så og si nada. Det var i alt en relativt hendelsesfattig andreomgang på Bekkestua. Stabæk viste, som i fjor høst, at de har blitt et mye bedre defensivt lag.
Samtidig virket kreftene å være borte hos Henrik Pedersens menn.
– Strømsgodset virker resignerte nå. Det er ikke lenge til neste kamp, så det kan godt være at de rett og slett har gitt opp og tenker neste match, sa Sarpsborg 08-spiller Nicolai Næss som var i studio under Fotball Direkte-sendingen.

Slik stilte lagene fra start:

Stabæk (4-3-3): Marcus Sandberg - Mats Solheim, Yaw Amankwah, Andreas Hanche-Olsen, Emil Jonassen - Hugo Vetlesen, Emil Bohinen, Magnus Strandman Lundal - Kornelius Norman Hansen, Oliver Valaker Edvardsen, Romain Gall
Strømsgodset (4-3-3): Viljar Myhra - Herman Stengel, Niklas Gunnarsson, Ari Leifsson, Nicholas Mickelson - Mikkel Maigaard, Johan Hove, Janis Ikaunieks - Kristoffer Tokstad, Lars Jørgen Salvesen, Moses Mawa
Det har for øvrig vært mye fokus på den svært unge snittalderen til Godset-troppene denne sesongen. Mot Stabæk var spillerne på benken født i følgende år: 1997, 2001, 2000, 2002, 2000, 2003 (!) og 1999.