Oleksiy Khoblenko (27) er klar for Stabæk. Spissen kommer fra den ukrainske klubben Dnipro på lån ut 30. august. Det bekrefter Stabæk på sin hjemmeside tirsdag.
Klubben har sikret seg opsjon på å kjøpe 27-åringen, om han blir en suksess i Eliteserien.
Eliteserien
Gauseth oppsummerer: Million-solbriller og Eliteseriens Rafael Nadal
17 TIMER SIDEN
– Han er en typisk fronspiss. Han er en ganske klassisk nier med bra fysikk, er ok i luften og er en som tar for seg. Den ligaen han kommer fra er ganske fysisk slik vi kjenner den, lik som norsk fotball. Vi håper han har de fysiske forutsetningene for å kunne være med å bidra fra dag en, Torgeir Bjarmann til Stabæks hjemmeside.
  • Se alle Stabæks hjemmekamper i Eliteserie-sesongen 2021 på discovery+. Sikre deg tilgang
Spissen blir trolig klar for å vise seg frem i Stabæk-drakten om et par uker. Først venter karantenehotell for ukraineren.
Bjarmann legger ikke skjul på at de har hatt spissen på radaren lenge, men at myndighetenes koronaregler har vanskeliggjort å få overgangen på plass.
– Det har vært vanskelig å få inn utenlandske spillere, slik at vi har ventet til den åpningen kom. I løpet av den perioden har vi hatt ganske mange på blokken, men nå da det åpnet seg, falt vi ned på at han var det beste alternativet. Både økonomisk, men at det er en spiller som er i kampform. Han er klar for å fortsette sesongen. Det er en del utenlandske spillere som er gira på litt ferie, men Khoblenko er veldig interessert i komme og ønsker å vise seg frem i den norske ligaen.
27-åringen startet karrieren sin i Dynamo Kiev, og har spilt for polske Lech Poznań og hviterussiske Dinamo Brest. I Lech Poznań spilte han med tidligere Stabæk-spiller, Thomas Rogne, som gir sin tidligere lagkompis følgende skussmål:
– Jeg husker Khoblenko som en rask og teknisk spiller som var på lån hos oss et halvår. Han spilte litt annenfiolin bak Gytkjær som bøttet inn med mål, men han bidro sterk i flere kamper. En veldig positiv og fin kar, som alltid ga alt, skriver Rogne i en SMS til Stabæks hjemmeside.
Sett denne?

Den 12. mann: – Bare å gå til fastlegen

Eliteserien
Fikk ikke spilletid av Rekdal – nå lånes han ut til gamleklubben
EN DAG SIDEN
Eliteserien
Keeperhelten reddet ett poeng: – Alle sin drøm
I GÅR PÅ 06:25