Populære sporter
All sport
Vis alt

Ukrainsk spiss klar for Stabæk

Stian Thelen

Oppdatert 11/05/2021 klokken 14:57 GMT+2

Oleksiy Khoblenko har signert for bærumsklubben på en lånekontrakt ut august.

Oleksiy Khoblenko

Foto: NTB

Oleksiy Khoblenko (27) er klar for Stabæk. Spissen kommer fra den ukrainske klubben Dnipro på lån ut 30. august. Det bekrefter Stabæk på sin hjemmeside tirsdag.
Klubben har sikret seg opsjon på å kjøpe 27-åringen, om han blir en suksess i Eliteserien.
– Han er en typisk fronspiss. Han er en ganske klassisk nier med bra fysikk, er ok i luften og er en som tar for seg. Den ligaen han kommer fra er ganske fysisk slik vi kjenner den, lik som norsk fotball. Vi håper han har de fysiske forutsetningene for å kunne være med å bidra fra dag en, Torgeir Bjarmann til Stabæks hjemmeside.
  • Se alle Stabæks hjemmekamper i Eliteserie-sesongen 2021 på discovery+. Sikre deg tilgang
Spissen blir trolig klar for å vise seg frem i Stabæk-drakten om et par uker. Først venter karantenehotell for ukraineren.
Bjarmann legger ikke skjul på at de har hatt spissen på radaren lenge, men at myndighetenes koronaregler har vanskeliggjort å få overgangen på plass.
– Det har vært vanskelig å få inn utenlandske spillere, slik at vi har ventet til den åpningen kom. I løpet av den perioden har vi hatt ganske mange på blokken, men nå da det åpnet seg, falt vi ned på at han var det beste alternativet. Både økonomisk, men at det er en spiller som er i kampform. Han er klar for å fortsette sesongen. Det er en del utenlandske spillere som er gira på litt ferie, men Khoblenko er veldig interessert i komme og ønsker å vise seg frem i den norske ligaen.
27-åringen startet karrieren sin i Dynamo Kiev, og har spilt for polske Lech Poznań og hviterussiske Dinamo Brest. I Lech Poznań spilte han med tidligere Stabæk-spiller, Thomas Rogne, som gir sin tidligere lagkompis følgende skussmål:
– Jeg husker Khoblenko som en rask og teknisk spiller som var på lån hos oss et halvår. Han spilte litt annenfiolin bak Gytkjær som bøttet inn med mål, men han bidro sterk i flere kamper. En veldig positiv og fin kar, som alltid ga alt, skriver Rogne i en SMS til Stabæks hjemmeside.
Sett denne?
picture

Den 12. mann: – Bare å gå til fastlegen

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame