• Mandag avsluttes runde 15 i Eliteserien med Stabæk-Brann på Nadderud stadion. Se kampen på TVNorge, Eurosport Player og Dplay fra klokken 20:00 – sikre deg tilgang her.
Torsdag gikk Aalesund-trener Lars Bohinen ut på Twitter og kritiserte NFFs informasjonsflyt til klubbene. Den hardt pressede treneren etterlyste tydeligere kommunikasjon fra NFF, og til Eurosport forklarte han at informasjonen fra forbundet ikke har vært god nok.
– Jeg er veldig godt vant til god info fra NFF, og jeg har nok kanskje blitt litt bortskjemt, men så har det vært tilfeller i det siste der infoen ikke har vært god nok. Smittevernreglene er ikke noe å si på – det er mangel på informasjon jeg stusser over, sa AaFK-treneren.
Eliteserien
De absurde scenene går verden rundt: «Vad händer i vårt grannland?»
4 TIMER SIDEN
Konkurransedirektør i NFF Nils Fisketjønn forstod ikke helt kritikken fra Lars Bohinen. Han følte ikke at den manglende informasjonen stemte, og viste til at de har sendt mail til over 200 med informasjon om koronasituasjonen - inkludert Aalesund.
Nå får forbundet støtte fra sportslig leder i Vålerenga Jørgen Ingebrigtsen.

– Strålende håndtert

– Jeg synes NFF og NTF nærmest har levert til 20 i stil. Det har rett og slett vært helt forbilledlig, sier Ingebrigtsen til Eurosport.
VIF-sjefen legger lite imellom når han beskriver forbundenes informasjonsflyt de siste månedene.
– Leif Øverland (NTF) og Nils Fisketjønn (NFF) har vært helt rå fra mars og utover. Det er virkelig strøkent den jobben de har gjort. Uansett når du ringer NFF, så får du svar – strålende håndtert, fortsetter en engasjert Jørgen Ingebrigtsen.
I forrige uke la myndighetene fram nye karanteneregler, der de nye retningslinjene fra Folkehelseinstituttet (FHI) blant annet går ut på at alle som har vært i nærkontakt med en koronasmittet person automatisk må i en ti dagers karantene.
I praksis betyr det at om en Eliteserie-spiller blir smittet av viruset, er hele laget nødt til å gå i ti dagers karantene. Det samme gjelder om laget har spilt mot et annet lag – da må begge lag i karantene.

Frykter for sesongen

For drøye ti dager ble Branns Gili Rolantsson første Eliteserie-spiller som har fått påvist koronaviruset. Spilleren fra Færøyene ble raskt isolert, og ifølge Brann-lege Magnus Myntevik hadde ikke Rolantsson vært i kontakt med noen av de andre spillerne siden han skal ha blitt eksponert for smitte. Derfor slapp resten av laget karantene.
Til tross for at Jørgen Ingebrigtsen og Lars Bohinen er uenige i kvaliteten på informasjonsflyten fra NFF og NTF, er de enige i èn ting; de frykter begge for Eliteserie-sesongen 2020.
– Selvfølgelig frykter vi (Vålerenga journ.anm) at sesongen må avsluttes om det oppstår ytterligere smitte i Eliteserien. Det hadde vært kjempesynd. Vi har vært opptatt av å følge de retningslinjene som kommer kontinuerlig, og vi har en god dialog med kapteinsteamet om temaet. , forklarer VIF-sjefen.
– I verste fall klarer man ikke å gjennomføre serien slik som det er nå, sa Bohinen til Eurosport torsdag.
Lørdag snudde Vålerenga kampen mot Sandefjord etter å ha ligget under med 1-0 i store deler av oppgjøret. Se høydepunkter fra snuoperasjonen her.

Se høydepunkter: Sene Finne-scoringer sørget for dramatisk VIF-seier

Eliteserien
Poserte på bilde etter sjokk-hendelsen: – David er utrolig lei seg
6 TIMER SIDEN
Eliteserien
Se høydepunktene: Molde sendte Brann nærmere stupet
7 TIMER SIDEN