Pengene fordeles på 676 klubber fra alle de 55 medlemslandene. Summene varierer ut fra hvor mange spillere og landskamper det gjelder, melder UEFA på sine nettsider.
– I disse vanskelige tider der mange klubber har økonomiske problemer, spesielt med kontantstrømmen, var det vår plikt å sørge for at klubbene får disse utbetalingene så raskt som mulig, sier UEFA-president Aleksander Ceferin.
Eurosport får opplyst fra Norges Fotballforbund at det for Norges del dreier seg om en sum på 798.000 Euro.
Eliteserien
Har slått tilbake etter Molde-tapet: – Bodø/Glimt er ikke friskmeldt
7 TIMER SIDEN
Det betyr rett i underkant av 9 millioner kroner på fordeling til de norske klubbene det gjelder.
– Dette er solidaritetspenger for å frigi spillere til landslagsspill. Det baserer seg på to ting: Nations League i fjor og EM-kvalifiseringen. Det UEFA nå gjør er at de forskutterer utbetalingene. Normalt skulle de kommet etter at play off var ferdig, men de gir altså ut en betydelig sum nå, sier NFFs konkurransedirektør Nils Fisketjønn til Eurosport.
Beløpet vil være hos Norges Fotballforbund neste uke, for så å bli fordelt rett ut til klubbene, sier Rune Nordhaug, seksjonsleder for klubbstøtte i NFF, til Eurosport.
NFF ønsker ikke å offentliggjøre listen over klubber og de ulike summene, men opplyser at det dreier seg om 19 norske klubber totalt.
– Det gjelder ikke bare norske spillere, men lag som har spillere fra Island og Færøyene og så videre. De pengene kommer inn på konto basert på en oversikt hos UEFA, og går så videre ut til klubbene, sier Fisketjønn.
Eliteserien
Hyller lagkompisens pasning: – Han valgte plutselig å bli David Beckham
EN DAG SIDEN
Eliteserien
Forlater RBK etter syv år – klar for Glimt: – Jeg føler meg ønsket
27/06/2022 PÅ 13:59