Populære sporter
All sport
Vis alt

UEFA forskutterer landslagspott: Om lag ni millioner til norske klubber

Stein-Erik Stormoen

Oppdatert 30/04/2020 klokken 12:50 GMT+2

Som et bidrag til klubber i økonomiske vanskeligheter som følge av korona-krisen, velger UEFA å betale ut pengene lagene har krav på for å ha frigitt til spillere til landskamper allerede nå.

Birger Meling

Foto: Scanpix

Pengene fordeles på 676 klubber fra alle de 55 medlemslandene. Summene varierer ut fra hvor mange spillere og landskamper det gjelder, melder UEFA på sine nettsider.
– I disse vanskelige tider der mange klubber har økonomiske problemer, spesielt med kontantstrømmen, var det vår plikt å sørge for at klubbene får disse utbetalingene så raskt som mulig, sier UEFA-president Aleksander Ceferin.
Eurosport får opplyst fra Norges Fotballforbund at det for Norges del dreier seg om en sum på 798.000 Euro.
Det betyr rett i underkant av 9 millioner kroner på fordeling til de norske klubbene det gjelder.
– Dette er solidaritetspenger for å frigi spillere til landslagsspill. Det baserer seg på to ting: Nations League i fjor og EM-kvalifiseringen. Det UEFA nå gjør er at de forskutterer utbetalingene. Normalt skulle de kommet etter at play off var ferdig, men de gir altså ut en betydelig sum nå, sier NFFs konkurransedirektør Nils Fisketjønn til Eurosport.
Beløpet vil være hos Norges Fotballforbund neste uke, for så å bli fordelt rett ut til klubbene, sier Rune Nordhaug, seksjonsleder for klubbstøtte i NFF, til Eurosport.
NFF ønsker ikke å offentliggjøre listen over klubber og de ulike summene, men opplyser at det dreier seg om 19 norske klubber totalt.
– Det gjelder ikke bare norske spillere, men lag som har spillere fra Island og Færøyene og så videre. De pengene kommer inn på konto basert på en oversikt hos UEFA, og går så videre ut til klubbene, sier Fisketjønn.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame