Vålerenga - Rosenborg 1-1
– En fin åpningskamp, med to lag som garantert blir topp fire. Vålerenga var kanskje hakket hvassere, og har spilt sammen litt lenger enn RBK-laget. To lag som imponerte meg, med delvis høyt tempo i kampen. Begge lag var ikke så preget av at det var den første kampen.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 PÅ 20:39
– Hvis nivået er der og kanskje et eller to steg opp etter hvert, blir det en lovende Eliteserie-sesong, sier landslagssjef Ståle Solbakken til Discovery, etter å ha fulgt store deler av kampen ringside.
Første 20 var veldig bra, da spiller vi slik som vi skal, mente Dag-Eilev Fagermo. Starten var dårlig, men vi jobbet oss inn i det, konkluderte Åge Hareide i pausen.
For det var hjemmelaget som startet best, og de både kunne og kanskje burde ledet etter elleve minutter, da toppscorerkandidat Vidar Örn Kjartansson fikk en gigantisk dobbeltsjanse. Men landslagskeeper Andre Hansen var ikke interessert i det, og avverget avslutningene fra islendingen mesterlig - med litt hjelp fra stolpen.
(Artikkelen fortsetter under Solbakkens dom over Dønnum):

Solbakken lot seg imponere av VIF-spiller: – Banens beste

Ledelsen fikk de imidlertid etter 40 minutter, da RBK-stopper Even Hovland ble presset og muligens holdt til å styre ballen i eget nett. Det så ut til å pauseresultatet i toppkampen, men så ble det kluss i bakre rekker hos Vålerenga.
På en innsvinger fra Vebjørn Hoff fikk Kristoffer Zachariassen merkelig med tid og plass til å heade inn utligningen, etter markeringssvikt og en Kristoffer Klaesson på halvdistanse.
– Det er tellefeil i boksen vår. Det var etterspill etter en dødball, og vi mistet tellinga. Han sniker seg inn bak der og gjør det han er best, oppsummerte VIF-kaptein Jonatan Tollås Nation til Discovery.
Den nesten omgangen startet litt jevnere, og begge lag hadde store sjanser til å score. Kjartansson ble igjen nektet av en god Hansen, før Dønnum headet utenfor på et bra tilbud og så kunne Zachariassen gjort seg til tomålsscorer på en kjempesjanse i den andren enden, men fikk ikke kontroll på headingen fra kort hold.
I mellom der ble Amor Layouni erstattet av Tobias Christensen, og markerte meget tydelig hva hans følelser var, da han sparket til noe ved benken og rev ned en stol da uret viste 67 minutter.
– Det er bra at vi har spillere med temperament. Vi driver med toppidrett, og da må vi ha temperament. Han var ikke rasende over byttet, han var skuffet over seg selv og over at han ikke fikk mer ut. Og det er flott, vi må ha folk med ambisjoner, sier Fagermo til Discovery.
(Se hendelsen her - artikkelen fortsetter):

Frustrert etter å ha blitt byttet ut – river ned stolen i sinne

Mot slutten av kampen ropte Rosenborg-leiren på straffe da Stefano Vecchia fra kort avstand dunket ballen opp i Ivan Näsbergs hånd, via stopperens kne, men kveldens dommer ønsket ikke å høre på de bønnene.
– Uavgjort er kjipt, for vi kom hit for å vinne. Vi hadde litt å revansjere fra i fjor, og står løpet godt og har noen store sjanser vi burde scoret på. Jeg burde hatt en til. Det var en OK gjennomført kamp, men kjedelig at vi ikke får med oss alle poengene, sier Zachariassen til Discovery.
Hareide var tydelig: – Han stopper jo ballen med hånden:

Tydelig Hareide: – Han stopper jo pasningen med hånden

Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 PÅ 12:18
Eliteserien
Friskmelder nøkkelspillere før hovedkampen
16/06/2022 PÅ 18:08