• Tirsdag klokken 19.00: Følg Viking - Haugesund på Eurosport Pluss og Dplay. Få tilgang her.
I kveld spiller Viking sin første kamp på 17 dager etter at nesten hele troppen måtte i karantene som følge av at Veton Berisha ble smittet av koronaviruset.
Tidligere denne sesongen måtte OBOS-klubben Jerv gjøre det samme. Etter å ha tapt fem strake kamper før smitten, står sørlendingene med fem seire og én uavgjort siden oppstarten.
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
I GÅR PÅ 18:00
– Kan Viking få en lignende boost?
– Jeg ser ikke bort ifra at en påtvungen pause har vært veldig bra på to områder: For det første har de fått trent litt. Det har lagene knapt hatt muligheten til siden seriestart. Det er alltid positivt å få justert på de tingene man ikke er fornøyd med. Og så har de fått tid til å hvile og lege skader, sier Eurosport-kommentator Kenneth Fredheim.
Saken fortsetter under videoen.

RBKs forvandling: – En helt annen vilje i angrepsspillet

Var i kanonform

Forskjellen fra Jervs periode før smitten i stallen, var at Viking var i forrykende form, med åtte kamper uten tap.
– Jeg klarer ikke å se at det skal være negativt. Men du må ta igjen kampene, så du får det i den andre enden. Og så var Viking i en god stim, og da ønsker du egentlig bare å spille. Akkurat den er litt todelt, sier Fredheim.
Både Viking-trener Bjarne Berntsen og Haugesund-trener Jostein Grindhaug er spente på hvordan Viking kommer til å respondere på pausen.
– Hvor mye denne pausen spiller inn vet vi ikke før vi har spilt kamp, sier Berntsen til Rogalands Avis.
– Det de viste før pausen var jo best i Norge, sier Grindhaug til Haugesunds Avis.

Roser Berisha og Bytyqi

Om kampene hadde gått som planlagt, kunne det blitt uten nøkkelspillerne Zymer Bytyqi og Veton Berisha. Begge har slitt med skader, men er klare til kampen mot Haugesund.
Det mener Fredheim er ekstremt viktig for Viking.
– Utover sesongen har Berisha blitt den spilleren Viking håpet de hentet tilbake. Han går foran med energi og mål, han er en lederfigur for dem. Og så er det utrolig morsomt å se at Bytyqi endelig får ut potensialet sitt og viser hvor god han kan være, sier Fredheim, og legger til:
– Han har aldri vært så stabil som nå. Han har ekstreme kvaliteter. La oss håpe at han har hatt godt av pausen. Da har Viking noe stort i vente.
Saken fortsetter under videoen.

Kristiansund-lederen etter Kastratis utspill: – Vi beklager det sterkt

Spent på Fridjonsson

Pausen har også gitt nysigneringen Samuel Fridjonsson muligheten til å trene seg opp.
– Det er en stund siden han har spilt kamp, men han blir en bra spiller for oss utover høsten. Han er heller ikke så langt unna toppformen, sier Berntsen til Aftenbladet.
Der tror Fredheim Viking kan ha gjort et kanonkjøp.
– Han var veldig bra da han var der i fjor. Han spilte som anker og var særdeles trygg og god. Han styrker troppen og sannsynligvis også elleveren i en avgjørende periode av sesongen. Det tror jeg blir en veldig bra rekruttering, avslutter Fredheim.
Sett denne?

Bernt oppsummerer: Kastrati, Pa Konates språktrøbbel og Kjetil Knutsens dobbeltgjenger

Eliteserien
Innbytteren sendte Nadderud til himmels og Stabæk opp på kvalikplass
31/10/2021 PÅ 18:59
Eliteserien
Alt annet enn Grill-vær i Bergen – ny tabbe og Viking-triumf i fotballparodi
28/10/2021 PÅ 17:52