Besim Serbecic er neppe den spilleren RBK-fansen har tenkt mest på de siste månedene.
22-åringen har vært på utlån til bosniske FK Sarajevo siden sommeren 2019. I sommer skal han i utgangspunktet tilbake til Trondheim og kan dermed få med seg store deler av Eliteserie-sesongen som starter 16. juni.
Eliteserien
– Jeg er tom for ord. Det er steike irriterende
11 TIMER SIDEN

– Kan være det mange har savnet

Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson mener en eventuell retur kan være gode nyheter for trønderne.
I podcasten Indre bane spår han bosnieren som en med potensial til å bli årets overraskelse i Eliteserien.
– Det er en type stopper som det kanskje ikke finnes så mange av. Han går og trer gjennom ledd og er herlig offensiv. Han har vært nærmest briljant i bosnisk fotball nå som han har vært utlånt, sier Jonsson.
Jonsson understreker at det er en vanskelig oppgave å spå og mener få hadde spådd Evjen i forkant av fjorårsseseongen
– Vi snakker om unge spillere som skal få muligheten. Der er Horneland tøff nok til å spille han inn sammen med Reginiussen. Så kanskje vi har den makkeren som mange har savnet for å ta det neste steget. Det er et internasonalt snitt over Serbecic, mener Jonsson.

Horneland: – Det har vært perfekt

Rosenborg-trener Eirik Horneland sier dette om bosnierens fremtid når han snakker med Eurosport.no:
– Det henger litt sammen med hva som skjer i Bosnia. I utgangspunktet går kontrakten hans ut 31.7 (30.6, ifølge RBK.no, journ. anm.), så vidt jeg husker, så i utgangspunktet er det august-vinduet på han. Så får vi se om det blir noen forandringer. Det er ikke tatt en endelig avklaring på den bosniske ligaen. Det kan være ligaen blir blåst av, sier Horneland.
Utlånet kan ha betydd mye for bosnieren.
– Det har vært perfekt, han har fått trygghet og spilletid i Sarajevo. Han er en ung gutt, ikke så sterk i engelsk, så det var mye som skjedde i livet hans der. Jeg tror det var godt for ham å komme hjem til Bosnia og bygge på selvtilliten, sier Horneland.
Den tidligere Haugesund-treneren har trolig i bakhodet at Rosenborg nylig har hatt suksess med å låne ut unge spillere.
– Vi følger Besim, han har gjort det fint og har fått en viktig rolle i Sarajevo. Erlend Dahl Reitan var ute i fjor i Glimt, Julian Faye Lund det samme i Mjøndalen. Vi har fått to gutter tilbake fra lån med erfaring og i god utvikling. Det er vi veldig happy med, sier han.

Sammenlignet med Vidic – Horneland uenig

Det ble knyttet store forventninger til Serbecic da han kom til Trondheim. Tidligere RBK-trener Kåre Ingebrigtsen dro paralleller til serberen Nemanja Vidic da han snakket med Adressa etter overgangen i 2018.
– Besim Serbecic er ennå ikke i nærheten av det nivået Nemanja Vidic endte opp på til slutt, og vi vet heller ikke om han kommer dit. Men grunnferdighetene gjør Serbecic til en meget spennende mann. Vi tror han er en forbedret utgave av den unge Vidic, sa Ingebrigtsen.
Horneland henger ikke helt med på den sammenligningen.
– Jeg ser ikke helt Vidic i ham, jeg, han er ikke så røff i spillestilen. Han er veldig god i det offensive, fin pasningslegger, men har litt mer å gå på i duellspill, sone- og boksspill. Men han er en av de bedre jeg har sett med ballen i beina med pasningsfoten sin, forklarer Horneland.
– Vi skal finne den rette reisen for Besim, vi skal sørge for utviklingen hans videre, fastslår RBK-treneren.

Trekker frem Sarpsborg 08-spiller

Den andre spilleren med potensial til å bli årets Eliteserie-overraskelse er ifølge Jonsson Sarpsborg 08s Gaute Vetti.
– En intelligent midtbanespiller i Sarpsborg 08. Han spilte en del i fjor etter hvert, men har vært mye skadet og slitt med det. Får han være frisk, så tror jeg vi kommer til å se en strateg, og en spiller som kommer til å prege Eliteserien i mange år fremover, og kanskje bli solgt ut. En spennende type, sier Jonsson i Indre bane.
Sarpsborg 08s talentfulle midtbanemann signerte tidligere i mai ny kontrakt som varer ut 2022-sesongen. Han ga Mikael Stahre mye av æren for det.
Fotballekspert Jonsson legger ikke skjul på at han prøver seg med to skikkelige langskudd med høye odds.
– Jeg vet det er to «dypinger» jeg plukker frem her, men jeg kjører på de to, sier han.
Eliteserien
«Bortekongen»: – Hva snur det? Thomas Lehne Olsen snur det!
11 TIMER SIDEN
Eliteserien
Avsløres toppscoreren i en liten løgn her?: – Neste!
11 TIMER SIDEN