Populære sporter
All sport
Vis alt

Tror på løsning med Hareide – slakter nok en mellomsesong for RBK

Helene Fineide

Publisert 23/07/2020 klokken 21:30 GMT+2

Joacim Jonsson tror Åge Hareide fortsatt kan tre inn dørene på Lerkendal, men retter krass kritikk til klubben for nok en rotete sesong.

Åge Hareide

Foto: Scanpix

Denne uken meldte RBK at den tidligere landslagstreneren hadde takket ja, for så å takke nei til hovedtrenerjobben i klubben. Dette etter at Hareide selv hadde avvist til flere medier samme dag at det ikke hadde vært noen formell kontakt mellom han og klubben.
– Jeg tror fortsatt Hareide er hovedtreneren RBK ønsker seg, og en løsning der er ikke utelukket, mener Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson og legger til:
– Nå har derimot klubben bekreftet at Trond Henriksen sitter ut året, men så har jeg troen på en løsning med Åge etter sesongen.
– Gjør de ikke det, så starter de på blanke ark igjen.

– Panikksvar

Siden tidligere RBK-trener Eirik Horneland gikk av i slutten av juni har snakket rundt treneransettelsen i Norges største klubb vært et hett tema, og navnet til Åge Hareide har blitt nevnt flittig.
Så sent som tirsdag denne uken kunne Eurosport skrive at det ikke hadde vært noen formell kontakt mellom Åge Hareide og Rosenborg. Kontrabeskjeden fra Trondheim-leiren kom derimot bare timer senere, da de på sine hjemmesider fortalte om en muntlig avtale med Hareide angående trenerjobben, og hevdet at treneren hadde ombestemt seg grunnet helsa.
– Det er et panikksvar fra Rosenborg. De har sagt de skulle ha en trener mer eller mindre klar, og så prøver de å redde ansikt, sier Jonsson om RBKs respons.

Nok en mellomsesong

Eksperten kaller det hele for elendig kommunikasjon og føler klubben aldri lærer.
– Det har generelt vært mye surr og rør helt siden Kåre Ingebrigtsen ble sparket i 2018. Det er veldig spesielt for en klubb så stor som Rosenborg, mener Jonsson.
– Om Hareide skal inn, så tror jeg han kommer til å kreve utskiftninger.
Mye tyder på nok en mellomsesong for Trondheim-klubben. Med en svak serieåpning og en allerede stor luke opp til seriekanonene Bodø/Glimt og Molde, tror Eurosports ekspert at RBK bare kan glemme gullet i år også.
– Det er katastrofalt, og rett og slett beksvart. De var heldige som klarte bronsen i fjor, og nå blir det altså etter alt å dømme to mellomsesonger for klubben, avslutter Jonsson.
Sportslig leder Mikael Dorsin har ikke besvart Eurosports henvendelser.
picture

Avslører at «Flow Kingz» er tilbake i studio – Haaland får juling hvis han ikke er med

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame