OSLO (Eurosport.no):
– Kan Ola Solbakken få sitt gjennombrudd i 2020? Jeg synes han er en artig spiller som passer bra der. De Glimt-spillerne har slått igjennom alle sammen.
Eliteserien
Se høydepunktene: Botheim senket Vålerenga
20 TIMER SIDEN
Det sa Eurosports fotballekspert, Joacim Jonsson, i nyttårsepisoden av Indre Bane. Før jul signerte nemlig Solbakken for fjorårets sølvlag i Eliteserien. En god signering skal en tro Jonsson.
– Han er min personlige favoritt. Jeg vet han ikke lykkes i Ranheim i 2019. Jeg tror Glimt er en perfekt klubb og han kjenner rollen, sier Jonsson.

Sammenlignes med Layouni

Han får støtte av Glimt-trener Kjetil Knutsen, som mener kantspilleren minner om en av fjorårets store heltyer.
– Ola Solbakken har mye av det Amor Layouni hadde. Han er en kantspiller med et stort register, bra fart, flink til å utfordre en mot en, utrolig flink til å komme inn bak motstanderen, en god innleggsfot og er bra i boksspillet. Han er presis i avslutningene. Han har et spennende potensial, sier Knutsen til Eurosport.no.
Spilleren selv synes det er hyggelig med store ord. Han håper på at 2020 kan bli hans store gjennombrudd og forklarer hvorfor han valgte å gå til gultrøyene
– Det handler om hele klubben. Hvordan de spiller. Jeg får spilt på mine styrker her. De er et veldig angreps- og løpsvillig lag. De har også en plan om å få brukt styrkene mine. Det kan bli bra, sier Solbakken.
Slik vurderer Knutsen nysigneringene. Se hele intervjuet:

Kjetil Knutsen sammenligner nysignering med Glimt-helt

Mer intensive økter

Fredag spilte han sin første kamp i Glimt-drakten i 1-0 seieren over Grorud. Overgangen fra Ranheim til Bodø/Glimt er merkbar. Spesielt i treningsarbeidet.
– Det er mye tøffe treninger her. Jeg har fått kjenne det på kroppen. Hele laget har litt tunge bein om dagen. Jeg føler vi har kommet godt i gang, sier Solbakken.
– På hvilken måte er det tøffere treninger i Glimt?
– Det er veldig mye mer løping. Det er ikke så lange økter, men de er veldig intensive. Det er jeg ikke vant med og det tar tid å venne seg til det.
Til sommeren venter spill i Europa. Solbakken håper at laget skal ta nye steg.
– Vi må bygge videre på det som skjedde i fjor og utvikle det. Ikke bare gjenskaper, men være veldig på i å videreutvikle oss.
Se hele Indre Bane-episoden her:

Indre Bane nyttårspod: RBK-opprydding, VIFs drømmetrener og Godset i trøbbel

Eliteserien
Vecchia-dobbel da Eggen ble hedret på Lerkendal
21 TIMER SIDEN
Eliteserien
To selvmål da Brann slo KBK
21 TIMER SIDEN